Det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) har inngått et oppsiktsvekkende forlik med mangemilliardær og toppsjef i SAC Capital, Steve A. Cohen.

I praksis kan den innsidemistenkte investeringstoppen forvalte andre sine penger om to år, i 2018, ifølge The Wall Street Journal.

Forliket innebærer også at Cohen slipper unna bøter.

Opprinnelig ville amerikanske myndigheter utestenge Cohen på livstid fra å forvalte andre penger enn sine egne. Cohen har bare kunne investere sin egen enorme pengebinge de siste årene etter at selskapet hans SAC Capital innrømmet innsidejuks i 2013.

Bakgrunn:  Jakter oppkjøpskonge og Jakten på Kongen av Wall Street (Magasinet)

SEC ble tvunget til å fire på kravene etter at en ankedomstol uthulet halvparten av saken, ifølge The Wall Street Journal.

Tilsynet fastslår at Cohen ikke tilstrekkelig holdt oppsyn med en av sine forvaltere, Mathew Matoma, og at han ignorerte flere "røde flagg" som burde fått ham til å reagere, ifølge WSJ.

Les også: Amerikansk porteføljeforvalter dømt for innsidehandel

Tilsynet mener også Cohen oppfordret Matoma til å snakke med en lege om forskningsresultater som ennå ikke var offentliggjort.

Cohens hedgefond tjente 275 millioner dollar basert på innsidehandel.

Les også: Han har allerede tjent inn over halve innsideboten og Wall Street-legende ventes å måtte stenge superfond

Etter å ha jaktet på Cohen og SAC i nærmere ett tiår, sitter amerikanske myndigheter igjen med SACs skyldsinnrømmels i 2013, samt en pågående etterforskning mot to andre forvaltere i selskapet.

SECs sak mot Cohen er den eneste hvor investeringstoppen selv har blitt anklaget for illegal aktivitet.

Les mer om jakten på SAC:
Dømt til ni års fengsel for innsidehandel

SAC innrømmer innsidehandel  

Myndighetenes jakt på superforvalteren: - De bruker en Al Capone-taktikk

10,6 milliarder i bot for innsidejuks  

- Han leste ikke e-posten en gang

«Var i sentrum av en eliteklubb av kriminelle»

Han har vunnet 86 av 87 innsidesaker - her er den ene som glapp  

 

Les også på DN.no i dag: Angrep mot hotell med norske turister i Egypt

Meksikansk narkobaron pågrepet
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.