– Moskva er dypt bekymret over Tyrkias aggressive handlinger mot nabolandet, heter det i en kunngjøring fra russisk UD mandag.

Russland viser til at Tyrkia de siste dagene har gjennomført granatangrep mot den kurdiske YPG-militsen nord i Syria, for å hindre at de tar kontroll over nye områder.

Noen av områdene YPG har rykket inn i var tidligere kontrollert av ytterliggående islamister, som al-Qaidas forlengede arm i Syria, Nusrafronten. Ved å angripe YPG kommer Tyrkia derfor dem til unnsetning, mener Russland.

Tyrkia avviser kritikken og hevder at Russland, med sin flystøtte til syriske regjeringsstyrker og sine bombetokter mot sivile områder, selv opptrer som terrorister i Syria.

– Dersom Russland fortsetter å opptre som en terroristorganisasjon og tvinger sivile på flukt, vil vi svare på ekstremt besluttsomt vis, sier Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu.

– PKK i Tyrkia og YPG i Syria er helt klart instrumenter for Russland, sa han

– Russland bruker dem mot Tyrkia. Vår holdning er derfor høyst berettiget, fortsatte Davutoglu.

Tonen mellom Russland og Tyrkia har vært svært anstrengt siden tyrkiske regjeringsstyrker skjøt ned et russisk kampfly på grensa mot Syria i november.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Har fått signaler om gode nyheter for Norge i EUs «gasspakke»  

Asia i dag: Dødsstøt for «Abenomics» i Japan

Eksperter tror oljeledet nedtur går mot slutten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Bli med inn i Karis Gründerhub i London

Bli med in i Karis Gründerhub i London
Kari Bech-Moen sa opp lederjobben i Telenor, flyttet med mann og barn til London og ble gründer,
00:48
Publisert: