Trygs reiseforsikring har vanligvis en maksimal dekning på 6.000 kroner ved tyveri av kontanter. Nå økes grensen til 15.000 kroner, melder selskapet.

– Vi gjør dette på grunn av den uklare situasjonen i Hellas, sier kommunikasjonsrådgiver Roy Vetaas i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Den usikre situasjonen i Hellas har gjort det nødvendig for flere reisende å ha med ekstra kontanter til landet, påpeker han.

–  Normalt vil det ikke være nødvendig å ha med mer kontanter enn dette på de fleste reiser, men situasjonen i Hellas i øyeblikket er så spesiell at vi ser behov for å øke rammene, sier Vetaas.

Ikke økning i tyveri

Vetaas forteller til DN at selskapet ikke har registrert noen økning i antall tyveri.

– Vi har ikke registrert noen økning i antall saker, men en økning i antall kunder som er bekymret for hva de skal gjøre, sier han og fortsetter:

– Vi har ikke noe annet råd enn at man bør ha med seg ekstra kontakter ettersom situasjonen er så uoversiktlig. Når vi stiller oss bak det rådet, synes vi det er rimelig at reiseforsikringen er med å ta bort noen av byrden som kunden føler når de må ha med ekstra kontanter.

Tryg dekker tyveri av kontanter med inntil 15 000 kroner per skadetilfelle, dersom det inntreffer mellom datoene 8. juli og 31. august 2015. Sikkerhetsforskriftene i reiseforsikringen gjelder på vanlig måte.

Tryg har tre tips til reisende:

- Oppbevar pengene på kroppen under reisen, gjerne i pengebelte eller veske båret rundet halsen under klær.

- Spre pengene på flere i reisefølget, unngå at en person bærer med seg alle pengene.

- Bruk safe på hotellet til oppbevaring av penger.

Les også:

Dømt for grov svindel

Storebrand-aksjen har helt sikkert noen fine kvaliteter, men utbyttet har ikke vært en av dem  

Se DNtv:

Oljeprosjektet Edvard Grieg levert på riktig tid og holdt budskjettet
Oljeprosjektet Edvard Grieg levert på riktig tid og holdt budskjettet
01:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.