Mandag morgen ble det kjent at Hellas' finansminister trekker seg, da han føler seg presset ut av forhandlingene av EU-toppene.

Samme formiddag sitter den greske regjeringen i møter for å bestemme hvem som blir landets nye finansminister.

Økonomen Euclid Tsakalotos (55), som har vært en av lederfigurene i de greske forhandlingene med kreditorene, er favoritten til å ta over etter at Yanis Varoufakis annonserte sin avgang mandag.

Tsakalotos er den mest sannsynlige kandidaten, ifølge rapporter fra blant annet nyhetsbyrået Reuters og avisene The Guardian og Financial Times. Den greske avisen Ekathmerini melder at en ikke navngitt toppolitiker i Hellas bekreftet at han er favoritten.

Tsakalotos er viseutenriksminister, ansvarlig for for internasjonale økonomiske relasjoner i Syriza, og er utdannet ved prestisjeuniversitetet Oxford i England.

Andre kandidater er den økonomiutdannede marxisten og visestatsministeren Yannis Dragasakis (67), Hellas’ økonomiminister Giorgos Stathakis (61) og lederen for EU-forhandlingene, George Chouliarakis.

Les mer om Varoufakis' avgang her: Hellas' finansminister går av

Like før offentliggjøringen av den nye finansministeren takker en talsperson for den greske regjeringen Varoufakis for hans arbeid, ifølge den britiske avisen The Guardian.

- Yanis Varoufakis spilte en ledende rolle i forhandlingene fra denne regjeringens første dag. Statsministeren ønsker å takke han for sitt hvileløse arbeid for å promotere regjeringens forhandlingsposisjon og ivareta det greske folks interesser under svært vanskelige omstendigheter, sier talspersonen, ifølge avisen.

Les også på DN.no:

Baker Hughes får milliardkontrakt i Johan Sverdrup

Hellas' finansminister går av

Nå er oljeprisen under 60 dollar

Hellas sender euroen ned  

Se DNTV: Her feirer de nei-ledelsen

Her feirer de nei-ledelsen
Gatefest i Aten.
00:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.