Det fremgår av 2015-regnskapet til selskapet Deepwater Records & Entertainment, som Valen eier alene.

Som tidligere år, hadde Valen også i 2015 stor suksess med showet sitt «Fra Hillevåg til Hollywood» hvor han parodierer kjendiser og fremfører musikalske imitasjoner.

Han dro også inn penger på salg av egenkomponert musikk og flere eventshow.

LES OGSÅ:Slik lever Kristian Valen i Los Angeles (DN+)

Likevel blir ikke alt det Valen tar på til gull. Ifølge regnskapet punget komikerens selskap ut nesten 3,6 millioner for en båt som skulle brukes til utvikling og arbeid med en ny tv-produksjon.

«Prosjektet ble aldri realisert, og båten er lagt ut til salg», heter det i regnskapet.

På Facebook skrev Valen at det var med tungt hjerte han la den ut den 40-fot store Azimut-yachten på Finn.

LES OGSÅ: Her er knappen som truer Finn.no

«Fikk kun kjørt tre turer med den, men satt og «kastet mye glans» og hørte på popanlegget, skrev komikeren.

Pengemaskin

Driftsinntektene i selskapet endte på 12,7 millioner kroner i fjor – mot rekordåret 2014, hvor komikeren dro inn nesten 19 millioner og hadde et resultat på 5,1 millioner kroner. 2015-tallene er dermed tilbake på nivået komikeren lå på for to år siden.

Valen produserer alle sine show på egenhånd, noe som gir utslag i økte inntekter, men også økte utgifter. I fjor endte utgiftene på 10,1 millioner, hvor 1,7 millioner av disse ble avsatt til lønn.

LES OGSÅ: Artister dropper søksmål mot blogger

Til tross for nedgangen på inntektssiden på over seks millioner, er fortsatt Valens selskap en stor pengemaskin for komikeren selv. I fjor ble tre millioner kroner satt av til utbytte, og skulle 41-åringen trenge mer penger, har han nok å ta av fra selskapets bankkonto:

Deepwater Records & Entertainment sitter nemlig på verdier for 21,8 millioner, som omfatter blant annet fast eiendom for 8,6 millioner kroner og nesten åtte millioner i bankinnskudd og kontanter.

Styremedlem i selskapet, advokat John M. Hammervoll, beskriver fjorårets regnskap på følgende måte i en e-post til DN:

«Deepwater er meget fornøyd med 2015, og alt er mer eller mindre som planlagt i forhold til at selskapet ville ha mer fokus og tid i 2015 til å lage nye prosjekter i inn og utland. Da er det og naturlig at vi har mindre inntekter og tid til show. Men det har gått veldig bra, og vi klarte faktisk å spille inn noe mer enn forventet. Vi har hatt et show gående i om lag hele 4 år, mot normalen som vel er 1-2 år. I tillegg så kostet bare produksjonen på avslutningsturneen 4 ganger mer enn vanlig, og Valen valgte dessuten å spille på mindre steder der det ikke var særlig inntjening alene fordi han har hatt et sterkt ønske om å spille for hele Norge fremfor normalen som er fokus på storbyer.

Deepwater er fortsatt en 1 mannsbedrift, og med tanke på at 2015 er brukt til forarbeid og klargjøring til satsing i USA er vi altså meget godt fornøyd.», skriver Hammervoll.

 

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

Les også:

Studentene alle vil ansette dnPlus

 

Se video:

̧«Menneskeroboten» Hubo hilste Erna med Brann-hyllest
Den menneskelignende roboten Hubo kan mer enn å rydde opp etter atomulykker. Statsminister Erna Solberg (H) fikk blomster og et "heia Brann" da de to møttes i Seoul torsdag.
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.