En fantastisk sommer bidro sterkt til at omsetningen for Hennig-Olsens isfabrikk nådde nye høyder ifjor.

Inntektene fra issalget økte fra 661 til 728 millioner kroner. I tillegg solgte familiebedriften to datterselskaper som gjorde at omsetningen endte på nær trekvart milliard.

Og resultat før skatt økte fra vel 60 til over 80 millioner kroner.

Deler 20 millioner

Hennig-Olsen-konsernet eies av brødrene Paal Otto (61) og Martin (51) Hennig-Olsen med omtrent 50 prosent hver. De delte 20 millioner kroner i utbytte etter fjorårets rekordresultat.

Storebror, som også er administrerende direktør, har kontrollen. Han fikk for en tid tilbake overført konsernets eneste A-aksjer (tre stykker) fra sin far.

- Det er klart at vi er kjempefornøyde med fjoråret, sier Paal Otto Hennig-Olsen.

- Vi hadde jo finvær over store deler av landet fra tidlig på våren til over sommeren. Dessuten traff vi godt med mange nylanseringer etter en storsatsing på produktutvikling. Vi plukker stadig markedsandeler, sier han.

Til sammenligning viser tallene fra hovedkonkurrenten; Tine-eide Diplom-Is, en omsetning ifjor på 1058 millioner kroner og et driftsresultat på 85 millioner kroner.

-Bånn i bøtta

Men i år er bildet helt annerledes.

- I år har vi fått den store dippen ned igjen. Vi merker veldig tydelig effektene av kulda. Juni var bånn i bøtta. Mai også. Vi ligger langt bak budsjettene. Vi trenger varme, sier Paal Otto Hennig-Olsen.

- Så det er ingen tvil om at resultatene i år vil bli svakere enn de var ifjor. Og i tillegg til at det er kaldt, har vi en valutasituasjon som gjør at våre innkjøp fra utlandet har blitt langt dyrere. En euro over ni kroner er bare helt python. Vi importerer varer som emballasje, sukker og kakao/sjokolade for rundt 200 millioner kroner årlig og den svake kronen er ikke bra for oss, sier han.

Hennig-Olsen Holding as
 

 

Se video: Her er DNB-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 

Les også:
Asia i dag: Børsrally underveis i Kina
Innkalt til avhør om rigg
Tekno-smell for Reitan: Taper millioner på butikk-fiasko (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.