I mars i fjor ble den drøyt 400 kvadratmeter store hytten på Trysil-fjellet lagt ut for salg med en prisantydning på 18 millioner kroner - kun en million kroner under Trysil-rekorden.

Men rekorden uteble, og hytten ble tatt av markedet.

Når den kommer for salg igjen nå, er prisen kuttet til 16 millioner kroner.

- Utflating for større hytter
Eiendomsmegler og faglig ansvarlig Liv Ljosland Karlsen i Eie eiendomsmegling Trysil opplever markedet som ganske likt med hensyn til andre fjellregioner og alpindestinasjoner.

- Det vil si at hytter i en gunstig prisklasse, med god beliggenhet nær alpinanlegget - helst ski inn og ut - selges ganske raskt. Dette er hytter i prisklasse opp mot tre millioner kroner. For større hytter har man sett en utflating i markedet. Vi har solgt noe også i høyere prisklasser, men vi ser at kjøperne er færre, og de bruker ofte lang tid på å orientere seg i markedet, sier Ljosland Karlsen.

Hun sier de har korrigert prisen i samråd med selger når den nå markedsføres på nytt.

Se flere bilder av eiendommen her (ekstern lenke)

Kuttet 5,5 mill - uten effekt
I mars 2009 ble Skinnfellhytta i Hemsedal lagt ut for salg, med en prisantydning på 18,5 millioner kroner. I oktober i fjor ble prisen dumpet til 13 millioner kroner, uten at det hjalp.

Les: Prisras på Hemsedal-perle

Tidligere denne måneden ble den tatt av markedet, men den er ikke solgt, ifølge megler Håkon Wøllo i Eiendomsmegler1 i Hemsedal.

 


Den dyreste fjellhytten som ligger til salg på Finn.no er en 330 kvadrameter stor eiendommen, på Lunnstaden, Hafjells mest eksklusive hytteområde, ifølge eiendomsmegler Stig Svartor i Terra Eiendomsmegling.

Fjellpalasset med ti soverom Hafjell ble lagt ut for salg høsten 2009.

 


Tips oss om hyttesaker!

Les også : - Drømmerne og spekulantene er borte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.