Oslo Børs er i flatt terreng mandag, der offshoreentreprenør Kværner stiger markert etter å ha blitt tildelt en plattformdekk-kontrakt på Johan Sverdrup-feltet.

Selskapet skal i samarbeid med amerikanske KBR leverer det første av fire plattformdekk i feltutviklingens første fase, for levering i første kvartal 2016.

- Dagens avtale viser at også Kværners virksomhet for plattformdekk har etablert et nytt, konkurransedyktig kostnadsnivå. Dette styrker vår posisjon for også å vinne fremtidige oppdrag, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i en melding mandag.

Kontrakten for bolig- og utstyrsplattformen har en verdi på 6,7 milliarder kroner og vil på det meste involvere 1500-2000 personer.

- Det er positivt at Statoil og leverandørene i felleskap er i ferd med å bryte kostnadskurven og sikre konkurransekraft i en tid som er krevende for hele industrien, sier Statoil-direktør Margareth Øvrum i meldingen.

Kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Kværner opplyser til TDN Finans mandag at det strategiske samarbeidet med KBR allerede ser på flere konkrete prospekter.

- Vi tror det finnes prosjektmuligheter som kommer opp for vurdering hos kunden allerede i løpet av inneværende år og utover neste år. Dette er helt konkrete prosjekter og muligheter vi ser på sammen, sier Andersen.

Kværner-aksjen stiger 8,1 prosent til 6,1 kroner. Det verdsetter selskapet til 1,65 milliarder kroner.

Hovedindeksen er ned 0,2 prosent til 648,9 poeng.

Les også:
Kværner får milliardkontrakt på Johan Sverdrup  

Deutsche Bank får ny toppsjef  

Europris vil hente inn 850 millioner før børsnotering
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.