Torsdag ble det kjent at oljeselskapet Statoil har tildelt offshoreverftkonsernet Kværner en rammeavtale for leveranser av stålunderstell til Nordsjøen i perioden fram til 2020, ifølge en melding torsdag.

Samtidig inngår selskapene en intensjonsavtale om leveranse av to stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet. Kværner anslår at omtrent 350 personer på det meste kommer til å jobbe med prosjektet.

I midten av mai skrev DN at offshoreverftet Kværner Verdal igjen satt med tom ordrebok. Rundt 600 personer sto dermed i fare for å miste jobben.

Nå kan arbeidsplassene være reddet.

I torsdagens børsmelding bekrefter Kværner at selskapet fortsetter sin langsiktige strategiske utvikling av anlegget i Verdal.

- Vi har sagt at beslutningen vår ville være basert på to faktorer: Kunne vi implementere endringer som ytterligere ville forbedre vår konkurransekraft, og ville det være kommersielle markedsmuligheter på lang sikt, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i meldingen.

- Jeg er glad for at begge disse kriteriene er dekket, noe som betyr at vi vil fortsette vår langsiktige strategiske utvikling av anlegget for stålunderstell i Verdal, sier han.

Verftet i Verdal er blant dem som har fryktet tapte investeringer ved en utsettelse av Johan Sverdrup-utbyggingen. Statoil gikk i vår ut og advarte om at dette kan bli en konsekvens av det politiske kravet om at hele kraftbehovet til de fire oljefeltene på Utsirahøyden, inkludert Johan Sverdrup, skal dekkes fra land.

Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk sier til DN at avtalen med Kværner er inngått på konkurransedyktige vilkår.  Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) er svært fornøyd og tror dette kan bety at arbeidsplassene på Verdal er reddet.

Statoil og Kværner avholder pressekonferanse torsdag morgen klokken 09.15. Kommunikasjonsdirektør Ingrid Aarsnes i Kværner sier spørsmål om detaljene vil besvares der.

Les også:
Asia i dag: Asiatisk utlånsfest i Australia
- Jeg vil ha lite tiltrekkende, korte folk
Spår tidenes korteste levetid på børsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.