Hundrevis av millioner er tapt for Bryne-mannen Tore Lie på overmot i eiendomsmarkedet og finansielle krumspring, skriver Dagens Næringsliv.

- Nå er jeg god for én milliard, fortalte Lie Dagens Næringsliv allerede sommeren 2006.

Nå er det tid for ettertanke, innrømmer Lie.

Alle piler pekte oppover for Lie som med mesterbrev i bygg- og anleggsfag som formell bakgrunn startet sitt byggmesterfirma med to tomme hender og en hammer. Han var fotballsponsor, ishockeysponsor, helikoptereier og på papiret veldig rik.

-Traff med alt
I 2006 var han blitt en av de store aktørene i eiendomsbransjen i Norge gjennom sitt heleide selskap Otium. De neste årene satset han enda hardere. Han følte seg uovervinnelig.

- Vi traff med alt. Alt, stort sett alt gikk bra. Jeg trodde jeg kunne gå på vannet, sier Lie til DN.

Men ifjor høst smalt det.

- Vi hadde lån som forfalt. Så lenge jeg har drevet i denne bransjen har det aldri vært noen problemer med forlengelse. Nå møtte vi plutselig en helt annen motpart. De krevde tilbakebetaling av mellom 20 til 40 prosent av hovedstolen for å refinansiere. Vi følte at vi ble skrudd, sier Lie til avisen

Har lært
Nå er det tilbake til start. Etter forhandlingene med bankene tidligere i år har Lie fått en pause. Fire av Otiums tilsammen åtte banker har gitt konsernet avdragsfrihet på ett år.

Lie tror imidlertid at «det faller på plass» i eiendomsmarkedet nå.

- Det har løsnet i markedet. Fremover vil det komme flere store transaksjoner. Særlig har det løsnet i boligmarkedet, sier Lie til DN.

Halvårsregnskapet fra konsernet Otium viser et driftsresultat på vel 48 millioner og et resultat før skatt på 10,1 millioner kroner. Rentebærende gjeld er på nærmere 2,7 milliarder kroner.

Etter å ha vært på randen av en kollaps tre ganger, påstår Lie at han nå har lært. Den elleville satsingen er lagt til side til fordel for edruelighet.

Les også: Dobbel smell for Tore Lie


- En halv milliard, så selger jeg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.