Mens gjennomsnittslønnen for snart to år siden var 834.464 kroner, er den nå oppe i 988.820 kroner, en vekst på 18,5 prosent, skriver Dagbladet.

I Norge var lønnsveksten til sammenligning 7,3 prosent i denne perioden.

Antall ansatte i Politidirektoratet som tjener over 1 million kroner, har steget fra 7 til 17 fra starten av januar 2013 til i dag, viser utregninger avisen har gjort basert på lønnsopplysninger fra Politidirektoratet.

Ettersom politidirektør Odd Reidar Humlegård selv er ansatt av Justisdepartementet, er ikke hans årslønn på 1.525.000 kroner med i beregningen. Humlegård tjener for øvrig mer enn statsminister Erna Solberg (H) som har en årslønn på 1.519.700 kroner.

Den kraftige lønnsveksten i Politidirektoratet skyldes ifølge Dagbladet både nyansettelser og opprykk over flere lønnstrinn for flere medarbeidere.

Les også:
Venter boligprishopp etter rentekutt
Anmelder tyveri av Agastis kundeliste
- Nå vil nordmenn handle og feriere mer i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.