Etterforskingen av hva Hydro har foretatt seg i Libya fortsetter uforstyrret av avgangen til Eivind Reiten som styreleder i StatoilHydro.

"Den gjennomgangen av forhold knyttet til Hydro Olje & Energis virksomhet i Libya som er initiert av StatoilHydros konsernsjef Helge Lund, vil bli gjennomført som planlagt", skriver StatoilHydro i en pressemelding torsdag kveld.

Sammen med det amerikanske advokatfirmaet Sullivan & Cromwell har StatoilHydro valgt Simonsen-partner Jørgen Stang Heffermehl til å etterforske Hydros avtaler i Libya.

- Vi har såvidt kommet igang. Jeg kan ikke gå inn på arbeidsmåten vår ennå, men vi kommer til å undersøke de ulike kontraktene som styret i StatoilHydro har bestemt skal undersøkes, og særlig denne Libya-affæren, sa Heffermehl til DN.no onsdag.

Les også: Libya-saken til Økokrim
Helge Lund: - Trist, men forståelig og Hydro-direktører skal få rettferdig behandling
Jens Stoltenberg: - Marit Arnstad ny StatoilHydro-leder
Venter på valgkomiteen Venter på valgkomiteen
- Mange paradokser - Mange paradokser
Fagforeningsleder: - Reiten ikke til å stole på
Libya-granskingen fortsetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.