Forholdene for produksjonsbedriftene i New York-området bedret seg noe fra august til juli, men holdt seg likevel langt under nivåene fra tidligere på sommeren, skriver Marketwatch.com.

Det viser den ferske Empire Manufacturing-indeksen.

Indeksen steg til 7,1 i august fra 5,1 i juli. Selv om utviklingen er positv er det fortsatt langt under april-nivået på 31,9 og juni-nivået på 19,6.

Nivået på indeksen reflekterer at veksten kun er moderat, og bekrefter nøkkeltallene den seneste tiden som har skapt bekymring om veksten i verdens største økonomi.

Detaljene i rapporten var på den svake siden. Indeksen for nye ordre falt under null for første gang siden juni 2009. På den positive siden viste sysselsettingsindeksen det høyeste nivået siden mai.

Indeksen fremkommer ved at sentralbanken i staten New York hver måned stiller en del spørsmål til en rekke av delstatens vareprodusenter om den nåværende situasjonen og situasjonen seks måneder frem i tid, ifølge TDN Finans.

Empire Manufacturing er hver måned den første regionale undersøkelsen om forventningene til de amerikanske innkjøpssjefene. Indeksen ble første gang publisert i april 2002, men Fed har data tilbake til juli 2001.

Les også:

<b>USA trenger hjelp</b>

<b>De skulle redde økonomien</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.