Lars Ole Johansen er grunnlegger og daglig leder av Oslo Liftutleie, og har lagt bak seg et solid år med økt omsetning og positivt resultat. Året ble såpass bra at Johansen fra 2012 til 2013 mer enn doblet lønnen sin.

Luksus og storforbruk

I det ferske årsregnskapet for Oslo Liftutleie går det frem at Johansen tjente 3,5 millioner i 2013, mot 1,7 millioner i 2012.

- Vi hadde et bra år og er komfortable med resultatet. Jeg har tidligere tatt ut ganske lite i lønn og synes nå det var greit å ta ut litt mer, sier Johansen.

<font color=
<font color="#CCCCCC">Foto: Klaudia Lech</font> (Foto: Dagens Næringsliv)

Johansen er kanskje mest kjent som «Rikingen» fra VGTV-serien i 2010 om Johansens liv sammen med den 26 år yngre daværende kjæresten Camilla Fors.

- Men understrek gjerne at jeg er nysingel, og bruk fine bilder i saken, sier Johansen og ler.

I VGTV-serien sto han åpenhjertig frem og inviterte allmennheten inn i luksus og storforbruk, hvor butikkene til blant annet Louis Vuitton ble hyppig besøkt.

Johansen har vært eier i selskapet siden oppstarten i 1993 og eier i dag 90,1 prosent av Oslo Liftutleie gjennom investeringsselskapet LOJ Holding.

Økt omsetning, svakere resultat

Årsregnskapet viser at liftselskapet økte omsetningen fra 74 millioner i 2012 til 78 millioner i 2013. Resultatet, som i 2012 var på 6,3 millioner kroner, ble derimot redusert til 2,9 millioner ifjor.

Dette skyldes blant annet at lønnskostnadene, herunder Johansens egen lønn, sammenlagt økte med over fire millioner fra 2012 til 2014.

I tillegg har selskapet tatt en opprydning og har måttet ta tap på vel to millioner kroner som følge av defekt utstyr i arbeidet med Bjørvika-tunnelen.

- Det var noen utenlandske selskaper som ødela tre lifter for oss og reiste fra regningen. Dette har vi nå tatt et tap på, sier han.

Selskapet skriver også ned balanseregnskapets immaterielle eiendeler under punktet «goodwill» og resultatførte i fjor nedskrivninger på 500.020 kroner.

Johansen legger heller ikke skjul på at det siste året med arbeidsrettsaken mot mekanikeren Eirik Bakkum har vært kostbar.

DN har tidligere omtalt saken hvor Bakkum ble oppsagt etter en julebordepisode i 2012. Partene skværet senere opp etter at saken ble anket til lagmannsretten.

- Vi skal vertfall ikke bruke halvannen million på advokater neste år, for å si det sånn, sier han.

Les også:
Frykter løftebrudd fra Høyre
Slik får du solgt på rekordfart - uten å kutte prisen
- Lang, stygg reise (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.