Helge Lund tjente 13,8 millioner kroner i fjor, viser selskapets årsrapport. Av dette var 3,3 millioner bonus og to millioiner brukes på Statoil-aksjer.

I fjor tjente Lund tilsammen 12,2 millioner kroner, og lå da nesten tre millioner over nestemann på listen over norske toppsjefer. Det er få andre årsrapporter som er kommet, og for tidlig å sammenligne, men med en lønnsøkning på 1,6 millioner kroner eller 13 prosent sikter han mot en ny lønnstopp. Statoil opplyser at lønnsøkningen i Lunds grunnlønn på 7,224 millioner kroner var på 3,25 prosent.

Les hele listen fra ifjor her: Statoil-sjefen håvet inn

Selskapets sjef for global strategi og forretningsutvikling John Knight sikret 12,4 millioner kroner i samlet godtgjørelse i fjor, hvorav 3,3 millioner var bonus. Han er forpliktet til å investere nesten 3,3 millioner i Statoilaksjer gjennom det selskapet kaller langtidsinsentivordningen

Deler 73,6 millioner
Nestemann på listen er Bill Maloney som er Statoils sjef i Nord-Amerika. Han fikk tilsammen 9,4 millioner kroner, og har en grunnkønn på 3,8 millioner koroner. På toppen av det kom blant annet 2,5 millioner kroner til aksjer og en like stor bonus.

Både Knight og Maloney er ansatt i utenlandske datterselskaper og ikke bosatt i Norge.

Totalt kompenserte Statoil ledergruppen sin på 11 personer med 73,6 millioner kroner i fjor, hvorav 38,3 millioner var fastlønn, 12,7 millioner gikk til aksjeordningen og 16 millioner var bonuser.

Styret i Statoil fikk godtgjørelse på tilsammen 4,8 millioner kroner. Styreleder Svein Rennemo mottok i fjor 703.000 kroner.

Totale lønnsutgifter i hele Statoil var i fjor 23220 millioner kroner, og det var gjennomsnittelig 19645 personer ansatt i selskapet gjennom året.

Lønnskonflikt i frontfagene
I går ble det brudd i lønnsforhandlingene mellom NHO og LO etter et krav på en krone i timen. Det ville etter lokale tillegg og overheng utgjøre en tilsvarende lønnsøkning som de foregående årene på rundt fire prosent, sa NHO, og det er for høyt.

I dagens Dagens Næringsliv advarer Lundin-sjef Ashley Heppenstall mot høye lønninger i Norge.

Les mer her: Varsler norsk oljeboble

Lunds samlede godtgjørelse for 2011 er korrigert etter at artikkelen ble publisert, og dermed også lønnsøkningen i prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.