Flygiganten United Airlines bekreftet mandag at selskapet tilbyr alle kabinansatte opp mot 100.000 dollar for å forlate selskapet frivillig.

Avtalen er fremforhandlet i samarbeid med flyselskapets tillitsvalgte i et forsøk på å få slutt på situasjonen med massive permitteringer, skriver Reuters.

Gigant i trøbbel

United Airlines har vært gjennom flere turbulente perioder de siste ti årene, og selskapet har slitt kraftig med for høye kostnader etter at selskapet kjøpte opp Continental Airlines i 2010.

Sammenslutningen av de to flyselskapene dannet grunnlaget for ett av verdens største flyselskaper, men i flere år har ledelsen slitt med å få kontroll på kostnadene.

Totalt er det 23.000 ansatte flyverter i selskapet, mens overkapasiteten er beregnet til om lag 2000 flyverter som følge av at United Airlines de siste årene har satt flere av sine fly på bakken.

Positive til avtalen

Flyvertenes interesseorganisasjon, The Association of Flight Attendants (AFA), er positive til tilbudet som er lagt på bordet, og karakteriserer det som enestående innen flyindustrien.

United Airlines er notert på New York-børsen, og sluttet ned 1,7 prosent til 49,56 dollar per aksje som følge av nyheten.

Les også:

Tjener halv milliard på Get-salg

Tesla kan få førsterett når kulda setter inn

Rømmer fra høye Oslo-priser  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.