Franske etterforskere har begynt å avhøre bakkemannskaper som hadde tilgang til EgyptAir flight 804 ved Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris.

– Mannskapene som direkte eller indirekte har hatt noe å gjøre med flygningen, blir sjekket og avhørt, sier en talsperson for franske myndigheter. Kilden vil ikke bli navngitt fordi han ikke har myndighet til å uttale seg på dette stadiet i etterforskningen.

Bakkemannskaper som jobbet med flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Dette gjelder dem som håndterer bagasje, vedlikeholdspersonell, innsjekkingspersonell, sikkerhetsvakter, flyselskapets ansatte ved utgangen og flere. Alle har tilgang til såkalt rød sone ved flyplassen.

Denne tillatelsen gis for tre år av gangen. I fjor ble flere flyplassansatte fratatt sin tilgang grunnet «tilfeller av radikalisering».

EgyptAir-maskinen tok av fra Paris onsdag kveld. Da hadde det stått på Charles de Gaulle en times tid. Tidligere samme dag hadde flyet vært innom flere lufthavner, blant annet i Nord-Afrika.

Les også: UDI avlyser opprettelse av 8.000 mottaksplasser

Norsk klatrer kjemper for å komme seg ned fra Mount Everest i live

Flere forbund klare til sympatistreik

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.