Konkurransetilsynet har razzia hos flyselskapet FlyViking i Lyngseidet, Troms, melder NRK, som viser til avisen Nordlys.no.

Bakgrunnen skal være mistanke om brudd på konkurranseloven da selskapet la inn anbud på kortbanerutene i Nord-Norge, ifølge avisen.

Eier og tidligere Wierøe-pilot Ola Giæver (61) sier Konkurransetilsynet neppe vil finne noe ulovlig.

- Jeg kan ikke i min villeste fantasi se at det kan være noe. Men det er helt OK at de er her. I mitt hode er dette udramatisk, sier Giæver til Nordlys.

FlyViking er ett av to selskaper som ga Widerøe kamp om å fly på kortbanenettet i Nord-Norge fra neste år. I tillegg har Danish Air Transport (DAT) lagt inn anbud.

Giæver sa på NRK i august at han hadde vært flere ganger i Danmark for å diskutere anbudet med DAT.

– Vi har snakket om hvilke ruter som passer for dem og hvilke som passer for oss. Så dro vi hjem og gjorde hjemmeleksen, sa Giæver.

Bakgrunn: Tar avstand fra flygründer dnPlus

Jusprofessor Erling J. Hjelmeng ved Universitetet i Oslo sa til DN at slike møter er klart brudd på konkurranseloven, og at partene kan bli dømt. Hjelmeng mener anbudet bør bli avlyst.

Konkurransetilsynet bekrefter i en pressemelding tirsdag kveld at bevissikring er gjennomført hos FlyViking.

Avdelingsdirektør Gjermund Nese i tilsynet understreker at dette ikke innbærer at de involverte selskapene er skyldig i lovbrudd.

-  Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn, sier Nese i meldingen.

Les også:
Får unnskyldning og 20 mill. dollar

Nye målinger gir Trump ledelse

Fikk ikke luft under vingene

Norge i underskudd for første gang på over 20 år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:
l