Aksjonen har bakgrunn i en rekke konflikter knyttet til lønn og pensjon, særlig utbetalinger av de kabinansattes pensjoner.

– Vi kommer til å kunngjøre på kort varsel hvilke flyavganger som ikke rammes av streiken, sier Nicoley Baublies, sjefen for de kabinansattes forening Ufo.

Dersom arbeidstakerne ikke blir enige om en løsning med ledelsen, kommer de kabinansatte i Lufthansa dermed til å streike for første gang i løpet av tariffstriden som nå har vart i snart to år. Fagforeningen har satt frist til torsdag klokka 17.

Lufthansa har tilbudt de ansatte muligheten til fortsatt å kunne pensjonere seg i en alder av 55, men foreslår å endre pensjonssystemet slik at den årlige økningen tilpasses markedsendringer og ikke er fastlåst slik som i dag. Det innebærer at kabinpersonalets pensjonsfond krymper dersom markedet svekkes. Rundt 19.000 kabinansatte er omfattet av forhandlingene.

En talsperson for Lufthansa sier mandag at selskapet fortsatt er åpen for å forhandle med mål om å unngå en streik.

Les også:
Kina ruller ut sitt første store passasjerfly
Mannskapet på ulykkesfly hadde ikke fått lønn på to måneder

Se DN Tv: Kristian Røkke: - Nedturen vil vare

Kristian Monsen Røkke: nedturen vil vare
32-åringen tar med seg erfaringen fra USA når han skal lede Akastor gjennom krisen
02:04
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.