Norwegians trafikktall for oktober er som foregående måneder preget av vekst internasjonalt – spesielt på langrutene.

I Skandinavia er utviklingen stabil.

 

Les også: Gir seg ikke ennå, men: - Jeg skal ikke bli noen syvende far i huset

 

Den solide fyllingsgraden fortsatte for Norwegian i oktober med 88 prosent, en økning på 6,2 prosentpoeng fra samme måned ifjor. Nærmere 2,4 millioner passasjerer reiste med selskapet denne måneden, en økning på seks prosent.

Norwegian har satt lite ny kapasitet i markedet de siste månedene, og trafikktallene viser en stabil og god utvikling. Det samme gjelder bookingene fremover. Trenden med vekst på langrutene, ikke minst til og fra London Gatwick, fortsetter.

I oktober fløy 2.385.906 passasjerer med Norwegian, en økning på seks prosent sammenlignet med samme måned ifjor.

 

Les også: Styremedlemmer ville gi Bjørn Kjos sparken

 

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med ti prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med to prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 87,8 prosent er en økning på hele 6,2 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 96 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i oktober.

 

Les også: Trond Giske ba Norwegian kjøpe SAS

- Det vi spesielt merker oss denne måneden er stabil vekst i det skandinaviske markedet, ikke minst i Norge hvor mange har spådd nedgang i flytrafikken. Når bedriftene må se etter rimeligere reiser til sine ansatte innebærer det en fordel for oss som tilbyr god kvalitet til en lavere pris, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en melding.

Norwegian-aksjen stiger 1,6 prosent til 321,6 kroner på børsen.

Les også:
Prosafe dropper utbyttet midlertidig  

Aker Solutions kutter 1 av 10 ansatte i år

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.