Norwegian krever inn avgiften på 88 kroner for innenlandsreiser og 80 kroner for utenlandsreiser, melder Aftenposten.

Flyselskapet ville opprinnelig trekke beløpet direkte fra sine kunders bank- og kredittkort, det samme kortet kundene brukte til å betale reisen med. Det fikk Forbrukerombudet til å reagere, og nå kommer avgiften i form av en faktura for dem som ikke ble belastet for beløpet da de opprinnelig betalte reisen.

– Dette er ikke penger Norwegian skal ha fem øre av. Vi krever inn disse pengene på vegne av staten og skulle svært gjerne vært foruten oppgaven som «innkrevingssentral» for staten, sier presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian.

Mange passasjerer som har fått slike krav har tatt kommentarfeltet på Norwegians Facebook-side i bruk og uttrykt sin misnøye med kravet.

De fleste reagerer negativt på at Norwegian ber om penger på reiser som er bestilt og betalt før 1. juni, men gjennomført etter denne datoen. Flyselskapet viser til at avgiften er innført med tilbakevirkende kraft og at de derfor må kreve inn beløpet.

SAS derimot har ingen planer om å etterfakturerte flypassasjeravgiften. Selskapets informasjonssjef Knut Morten Johansen sier til Nettavisen at det er transaksjonskostnader forbundet med å fakturere et beløp på 88 kroner og at det derfor ikke blir økonomisk lønnsomt for SAS å kreve det inn. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Slik blir nye Facebook

Riggründer og mange­millionær skal ha skjult flerfoldige millioner i lavskatte-land: Dømt til to års fengsel for skattesvik  

Tror det verste er over i vest: – Bunnen er passert dnPlus (DN+)

Får bygge lakseanlegg til 2 milliarder kroner dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.