Pilotene er i dag ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN). Ett av kravet fra de streikende pilotene er å få en tariffavtale med morselskapet.

- Opptrer som arbeidsgiver

Parats advokat, Christen Horn Johannessen, mener morselskapet opptrer som arbeidsgiver og at pilotene derfor etter arbeidsmiljøloven er å anse som ansatt i dette selskapet.

– Arbeidsgiver er det selskapet som bestemmer tid, sted og hvordan arbeidet utføres. I tillegg utføres alle HR-funksjoner i morselskapet, skriver advokaten i en e-post til DN.

Advokaten mener også Norwegian bryter andre deler av arbeidsmiljøloven når de leier inn pilotene fra Norwegian Air Norway.– Ulovlig innleide kan kreve fast arbeid hos innleier, skriver Horn Johannessen.

- Utfordrende

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier til NRK det er utfordrende når Parat og Norwegian Pilot Union (NPU) forsøker å lede selskapet.

– Det er nettopp det som er utfordringen, at Parat og NPU ønsker å lede selskapet. Dette er en liten detalj i forhold til den krisen de nå bringer hele selskapet ut i, sier hun.

Onsdag morgen trapper Parat Luftfart opp streiken blant pilotene i Norwegian. Dette vil føre til at 75 prosent av selskapets innenriksflyginger kanselleres.

Siste nytt om saken:
- Vi er offensive, kamplystne og fulle av streikelyst
Vil svarteliste piloter som bidrar til streikebryteri
– Norwegian permitterer 800 kabinansatte
Kutter Norwegian-kursmål med 130 kroner
Piloter beskylder Kjos for avtalebrudd
Mener Norwegian er nær lånebrudd
Norwegians nest største eier forventer lønnsom løsning
17 Norwegian-avganger er kansellert tirsdag
Norwegian-kunder flykter til SAS

Eva Grinde: Beinhard maktkamp dnPlus  (NB. krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.