Arbeidskonflikten mellom flyselskapet og pilotene ble løst og streiken avblåst tirsdag kveld.

«Her gjelder det å holde maska: Kjos legger ansiktet i alvorlige folder og sier – på spørsmålet hva de har «gitt» – at pilotene har fått «jobbgaranti» i tre år. Som kjent var kravet ansettelse i morselskapet. En slik avtale om «jobbgaranti», er ikke verd noe ut over hva markedet til enhver tid er i stand til å bære», skriver Woxholth i Facebook-meldingen.

– Totalhavari

«Å høre at dette er «juridisk» forpliktende, er tomt vrøvl. Er krybben tom, hjelper ikke jussen det spøtt. Pilotene fikk ikke noe mer enn det selskapet tilbød for mange dager siden», melder jussprofessoren fra Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo – før han trekker en knallhard konklusjon:

«I realiteten er dette et totalhavari for pilotene og Parat.»

Leder for flygerne i Norwegian, Halvor Vatnar, understreket da avtalen ble presentert, at pilotene har fått en nødvendig binding til morselskapet, likeverdige avtaler i Skandinavia og felles karrieremuligheter.

– Sterke meninger – lite kunnskap

Parat leder Hans-Erik Skjæggerud sier jussprofessor Woxholth har rett til å mene hva han vil.

– Samtidig er det interessant at en ekspert på juridiske spørsmål har så sterke meninger om innholdet i forhandlinger og avtaleverk han ikke har kunnskap om utover hva han har lest i pressen, sier Skjæggerud, som gjerne inviterer Woxholth til samtaler «slik at han kan få et bedre innblikk i realitetene».

Mer om løsningen på streiken i Norwegian:

Bjørn Kjos til DN: Jobbgarantien gjelder i tre år

Slik er avtalen mellom Norwegian og pilotene

Pilotstreiken i Norwegian er over

YS takker internasjonal fagbevegelse for støtte

NHH-professor: Passasjerene vil raskt strømme tilbake  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.