Gardermoen har ikke kapasitet til å håndtere et stort antall nye flyvninger før den nye terminalen på hovedflyplassen står ferdig i april neste år.

Det sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor ved Oslo Lufthavn til VG.

Ryanair har søkt om fire daglige ankomster og avganger fra Gardermoen fra 1. september i år.

Slotkoodinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS har ansvar for å fordele trafikkrettigheter på norske flyplasser. Han bekreftet overfor Aftenposten at Ryanair har trafikkrettigheter på hovedflyplassen fra 1. september.

-Når Ryanair har bestemt seg for om de vil bruke slottidene de har fått reservert, er vi åpne for å gå i en diskusjon med dem om det, sier kommunikasjonssjefen.

Til VG sier Wister at de ikke har hatt kontakt med Ryanair siden februar, da selskapet søkte om å få gjennomføre fire ankomster og avganger fra 1. september.

- En storskala flytting fra Rygge til Gardermoen kan ikke være på plass før tidligst våren 2017. Det er helt urealistisk å få til innenfor dagens kapasitet, sier han.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Seadrill slo forventningene  

Asia i dag: Alibaba under etterforskning

Disney stanser seddelpressen

Se DNtv:

Hør nyeste utgave av DN-podkasten «Finansredaksjonen»

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.