Seadrill fikk en ebitda på 528 millioner dollar i første kvartal 2016, mot 513 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Det var på forhånd ventet en ebitda på 453 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Samlede driftsinntekter ble 891 millioner dollar.

Venter samme nivå

Seadrill venter at ebitda i andre kvartal 2016 vil bli om lag 510 millioner dollar.

Selskapet viser til at følgende enheter kommer av kontrakt i løpet av andre kvartal: West Prospero, West Castor og West Hercules.

Videre vises det til lavere dagrater på følgende enheter sammenlignet med første kvartal: West Tellus, Sevan Brasil og West Cressida.

Dette motvirkes med driftoppstart eller høyere utnyttelse på følgende enheter: West Eclipse og West Phoenix.

Driften så langt i andre kvartal er sterk med 97 prosent utnyttelse hittil i kvartalet, opplyses det.

Ordrereserve

Seadrill Limiteds ordrereserve pr 25. mai er 4,3 milliarder dollar.

3,3 milliarder av ordrereserven er knyttet til flyterne og 1,0 milliarder er knyttet til jackup-flåten.

Gjennomsnittlig kontraktvarighet er 17 måneder for flyterne og 13 måneder for jackupene.

For Seadrill Group er den samlede ordrereserven 9,1 milliarder dollar. Seadrill Group er definert som alle selskaper som konsolideres i Seadrill Limited samt Seadrill Partners og SeaMex.

«Kommersielle kontraktreforhandlingsdiskusjoner fortsetter videre med noen kunder, og selskapet fortsetter å søke mot å finne kommersielle avtaler som er gunstige for begge parter for å være bedre posisjonert for fremtidige kontraktstildelinger», heter det i kvartalsrapporten.

Skal spare mer

Seadrill har mål om ytterligere kontantkostnadsbesparelser på 340 millioner dollar på gruppenivå, hvorav opprettholdbare besparelser utgjør 305 millioner og utsatt investering utgjør 35 millioner dollar.

I løpet av første kvartal er fartøy- og riggdriftskostnader redusert med 79 millioner dollar, noe som resulterer i en sekvensiell økning på om lag seks prosent i selskapets driftsmargin. Forbedringene kom fra reduserte opplagskostnader og forbedret driftskostnadene på selskapets arbeidende flåte, hvor besparelsene er likt fordelt, ifølge Seadrills kvartalsrapport fremlagt torsdag.

I forbindelse med fjerdekvartalsrapporten opplyste Seadrill at de i 2016 hadde identifisert ytterligere 260 millioner dollar i opprettholdbare kostnadsbesparelser sammenlignet med 2015-nivået.

Seadrill venter at den totale refinansieringen av selskapet vil fullføres sent i 2016.

-Vi fullførte første fase av refinansieringen for litt over en måned siden (..). Vi er nå i begynnelsen av fase to, hvor vi gjør den faktiske refinansieringen av Seadrill. Jeg venter at denne vil være fullført sent i 2016, sier konsernsjef Per Wullf i Seadrill i en presentasjon på selskapets hjemmesider torsdag.

Les også:
Asia i dag: Alibaba under etterforskning  
Oljeprisen over 50 dollar
Selger hytte til 21 mill. uten megler

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.