Oljearbeiderne som omkom i helikopterstyrten vest for Bergen fredag, var ansatt i seks forskjellige selskaper.

Alle de elleve arbeiderne som fløy en helt rutinemessig hjemreise fra Gullfaks B-plattformen på vei til fastlandet og Flesland, jobbet for Statoil, men bare én av dem var ansatt hos den norske oljegiganten. Det opplyste Statoil fredag kveld.

De øvrige var ansatt i Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt.

Haliburton

Den ansatte i Karsten Moholt var leid inn fra Aker Solutions, ifølge NRK. Bergensselskapet ble i 2009 hardt rammet av Air France-flystyrten, da både Karsten Moholt selv og hans sønn Karsten Aleksander Moholt omkom, skriver Bergens Tidende.

Én av dem som var om bord i helikopteret, var fra Italia, mens én av de omkomne er bekreftet britisk statsborger. De øvrige elleve var norske.

De to pilotene var begge ansatt i CHC Helicopter Service.

– Tragisk ulykke

– Dette er en tragisk ulykke, og våre tanker går til familiene og venner av de omkomne, sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions. Han forteller at Aker Solutions har mobilisert sine kriseteam i Norge.

Knut Nesland, hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Halliburton, forteller til Stavanger Aftenblad at det var en tung beskjed å få at fire arbeidskolleger var om bord i helikopteret som styrtet kun få minutter før landing på Flesland i Bergen.

– Tankene går til de pårørende og kollegaene i selskapet. Dette er en forferdelig trist dag i selskapets historie, sier Nesland.

Kriseteam

Halliburtons kriseteam er samlet i Stavanger og i Bergen. Halliburton har også opprettet en pårørendesentral der folk kan henvende seg.

Foreløpig er det ikke bekreftet hvor de Halliburton-ansatte kommer fra. Selskapet har hovedkontor i Houston i USA.

Statoil har satt inn store ressurser, blant annet på Gullfaks B, og selskapet har opprettet et pårørendesenter i Bergen.

Samtidig opplyser Statoil at konsernsjef Eldar Sætre vil besøke pårørendesenteret i Bergen lørdag.

Tre fra Rogaland

Ordføreren i Strand kommune i Rogaland har fått den triste beskjeden om at to av de omkomne etter helikopterstyrten var fra hennes kommune. En tredje rogalending var fra Sandnes, melder NRK.

Politiet venter på at identifikasjonsarbeidet er ferdig før de går ut med identiteten til de omkomne.

– Vi er en liten kommune der alle kjenner alle, så dette er en veldig trist dag for oss, sier ordfører i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes (H), til kanalen.

Kriseteamet var samlet allerede før de fikk beskjeden om at to av innbyggerne var om bord i helikopteret.

– Vi har mange offshore-arbeidere her, så jeg kjente det i magen med en gang jeg hørte nyheten. Frykten var at det skulle være noen herfra, derfor satte vi kriseteamet i beredskap, sier ordføreren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Oljekjempe kutter ytterligere 1.000 stillinger

- De svarte boksene er funnet

Statoil-direktør: - Alle var på jobb for Statoil

Se DNTV:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: