Nå åpner han igjen for å kjøpe SAS.

Det meldte Svenska Dagbladet (SVD) onsdag ettermiddag.

- Rickard Gustafson har virkelig gjort en imponerende jobb, og de har forbedret mye i selskapet. Det gjør at vi kanskje igjen kan tenke på om et kjøp av selskapet er mulig, sier Franz til SVD.

Avventer
Han venter en ytterligere konsolidering i det europeiske flymarkedet.

- Det har allerede vært en konsolidering i det europeiske markedet, og de kommende fire til fem årene vil vi se en ytterligere konsolidering. Hvordan dette fortsetter avhenger mye på hvordan den finansielle situasjonen (til selskapene, red. anm.) utvikler seg, og den seneste tiden har vi sett at SAS har styrket seg, sier Franz til SVD.

Lufthansas konsernsjef vil ikke bekrefte eller avkrefte samtaler med de skandinaviske regjeringene.

- Jeg svarer verken ja eller nei på det spørsmålet. Jeg sier bare at jeg er veldig imponert over det SAS har gjort det siste året, sier Franz til SVD.

Konkurransen fra Norwegian
Ifølge ham ville et kjøp av SAS være interessant for Lufthansa som ønsker å møte konkurransen fra Norwegian.

- Det ligger absolutt noe i det (et kjøp av SAS for å møte Norwegian, red. anm.), sier Franz til SVD.

Han mener det ikke er noe poeng i å kjøpe SAS for å bli større, men heller oppnå konkurransefordeler.

- Det å kjøpe SAS for å få mer trafikk til våre flyplasser hvor reisende bytter fly er ikke rimelig. Da ville det vært tilstrekkelig at vi selv satte inn flere fly. Det handler mer om å bli den største aktøren i et land og komme til hjemmemarkedet med et varemerke, sier Franz til SVD.

Ifølge ham er det i praksis lenge til et mulig kjøp av SAS.

- Akkurat nå må vi fokusere på vår eksisterende struktur, og for SAS` del handler det nok mest om å fortsette med å gjøre sin hjemmelekse, sier Franz til SVD.