Etter at Volkswagens dieselbil-triksing ble avdekket for snart to uker siden, har selskapets børsverdi falt med rundt 40 prosent og investorene rømmer fra bilaksjer. Europeiske bilprodusenter har tapt 50 milliarder dollar i markedsverdi. Samtidig jobber det italienske luksusbilmerket Ferrari med å bli børsnotert i USA.

Bloomberg melder nå at Ferrari ligger an til en verdsettelse rundt ti milliarder euro, opp mot 100 milliarder kroner, ifølge kilder tett på børsnoteringen. Investorene ønsker å kjøpe ti ganger så mange aksjer som Ferrari planlegger å utstede. Styreleder Sergio Marchionne har tidligere sagt at den italienske bilprodusenten bør verdsettes som et luksusklesmerke a la Prada eller Hermes og ikke som en bilfabrikant. Disse selskapene prises til over tyve ganger inntjeningen, mer enn det dobbelte av den gjennomsnittlige verdsettelsen av bilfabrikanter.

Ferrari planlegger å gå på børsen i New York i siste halvdel av oktober.

Les også:

Sentralbanksjef Øystein Olsen: - Vi har nå lært at null ikke er en absolutt grense

- Ikke uventet med en korreksjon denne måneden

Slik skal Tekna skape 12.000 nye jobber

Se DNtv: Hør reaksjonen blant publikum når dørene åpner seg

Trodde du «vingedørene» ville bli et problem på trange parkeringsplasser?

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.