Wall Street gikk i samme retning som Europa onsdag - nedover.

Les også: Børsen under 300

Etter fire dager på rad med opptur fikk flere skuffende nøkkeltall investorene til å tenke seg om både én og to ganger. Til slutt endte den brede indeksen S&P 500 ned nærmere 1,4 prosent.

Fortsatt nedtur
Den siste tiden har stadig flere indikatorer tydet på at den økonomiske nedturen snart kan være over for USAs del. Dagens mange ferske makrotall endrer ikke nødvendigvis på det synet, men de skuffet likevel mange investorer.

For hverken industriordrene eller forventningsindeksen for tjenesteytende sektor viste like stor fremgang som markedet hadde sett for seg på forhånd.

Les mer: USA-tall skuffer

Samtidig fikk investorer og alle andre nok en bekreftelse på hvor ille det står til i arbeidsmarkedet.

Det forsvant over en halv million arbeidsplasser i privat sektor i mai. Ifølge ADPs sysselsettingsindeks falt sysselsettingen med 532.000 personer i løpet av måneden, litt flere enn analytikerne ventet. Vel så overraskende var det trolig at tallene for april revidert fra en nedgang på 491.000 til en nedgang på 545.000.

Det kraftige sysselsettingsfallet i privat sektor får investorene til å stålsette seg foran fredagens arbeidsmarkedsrapport fra myndighetene. Der vil den samlede utviklingen i offentlig og privat sysselsetting utenom jordbruket komme frem. Rapporten gir vanligvis store utslag i markedet.

Langsom opptur
Arbeidsledigheten blir likevel regnet som en etterslepende indikator i nedgangstider. Sentralbanksjef Ben Bernanke sa i en høring i Representantenes hus i dag at man må vente at ledigheten vil fortsette å stige selv etter at den økonomiske veksten er blitt positiv igjen.

Han advarte samtidig om at veien tilbake til normaltilstand i økonomien kan bli lang og vanskelig.

- Vi forventer at gjenopphentingen bare gradvis vil øke i styrke og at det vil ta lang tid før etterslepet i økonomien vil forsvinne. Spesielt tror vi at bedrifter vil være forsiktige med nyansettelser, og at arbeidsledighetsraten vil fortsette å øke i en tid, selv etter at den økonomiske veksten vender tilbake, sa Bernanke i høringen.

Les mer: - Det blir en langsom opptur

Ifølge Markedwatch.com mener meglerhuset Credit Suisse at aksjemarkedet har steget nok i denne omgang, og at obligasjonsmarkedet vil være et bedre veddemål fremover.