Den kinesiske sentralbanken gjennomfører et historisk økonomisk lettelsestiltak gjennom rentekutt i både styringsrenten og kapitalmengden som bankene påkreves å holde, melder The Wall Street Journal lørdag.

Formålet med tiltakene er å senke lånekostnadene og bidra til å "stabilisere veksten" i verdens nest største økonomi, ifølge en offisiell uttalelse.

Sentralbanks kutter den ettårige referanserenten med 0,25 prosentpoeng til 4,85 prosent, og den ettårige innskuddsrenten med det samme, til 2 prosent.

Kapitalreservekravet ble redusert med 0,50 prosentpoeng for banker med større utlån til bønder og mindre virksomheten, ifølge WSJ.

Justeringene skjer med virkning fra i morgen, søndag. Kuttet i styringsrenten er sentralbankens fjerde siden november, for bidra til å holde veksten oppe.

Som følge av nedgangen i boligmarkedet, overkapasitet i produksjonen og lokal gjeld, ventes veksten i Kina å sakke til rundt 7 prosent i inneværende år. Det er ned 0,4 prosentpoeng, fra ifjor.

Tiltakene kommer også i kjølvannet av at det kinesiske aksjemarkedet har falt 20 prosent over de to siste ukene.

Les også: - En oljebombe kan slå ned i markedet
- Det er nå boblen sprekker
Asia i dag: Mot børskrakk i Kina – festen fortsetter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.