Forrige uke mottok Nav varsler om permitteringer for 14.800 personer, samt varsel om masseoppsigelser for 400 personer. Statistikken viser ikke hvor mange av permitteringene eller oppsigelsene som faktisk blir gjennomført.

Det skriver Nav i en pressemelding.

Tredoblet

– Varslene om permitteringer gjelder særlig innen overnatting og servering, og både store og små virksomheter står bak permitteringsvarslene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i meldingen.

Antall personer som er berørt av varsler om permitteringer og masseoppsigelser i forrige uke var tre ganger høyere enn den foregående uken.

Det er også mer enn 30 ganger så mange som en gjennomsnittlig uke det siste halvåret før de siste innstramningene.

Med unntak av den store nedstengningen 12. mars i fjor, var antall permitteringsvarsler Nav mottok forrige uke det høyeste noensinne på noe tidspunkt under pandemien.

Flere søker dagpenger

Det har også vært vekst i antall dagpengesøknader den siste uken. Nav mottok totalt 10.300 søknader om dagpenger forrige uke, hvorav 7700 var søknader om dagpenger ved permittering og 2600 var ordinære søknader.

Dette er rundt fire ganger flere søknader enn i en gjennomsnittsuke det siste halvåret.

7600 av søknadene om dagpenger kom fra personer sysselsatt innen overnattings- og serveringsvirksomheter. Dette utgjør om lag fem prosent av alle sysselsatte i denne næringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.