Amerikansk økonomi skapte 215.000 nye jobber utenfor landbruket i mars viser arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) fra det amerikanske arbeidsdepartementet fredag.

Det var på forhånd ventet 205.000 nye jobber og en ledighetsrate på 4,9 prosent, ifølge TDN Finans.   

Ledigheten var på 5,0 prosent i mars, mens timelønnsveksten var på 0,3 prosent måned over måned, opplyser amerikanske myndigheter.

DNB Markets ventet en vekst på 170.000 nye jobber.

"Nok en sterk rapport, selv om det var litt skuffende at ledigheten trakk opp. Sysselsettingen viser imidlertid god vekst (...) Sentralbanksjef Yellens tale tidligere denne uken indikerte at Fed vil gå svært forsiktig frem med å sette renten opp. Vi venter at neste heving vil komme på juni-møtet", skriver meglerhuset i en oppdatering.

Lønnsveksten for mars på årsbasis var ventet til 2,2 prosent, mens en vekst på 0,2 prosent var ventet måned over måned.

Etter skuffende fall i februar, var frykten at den vedvarende veksten fra juni frem til årsslutt har blitt reversert inn i første kvartal, påpeker Handelsbanken i morgenrapporten fredag.

"Fed har siden sitt forrige rentemøte advart om at den oppgangen man har sett i kjerneinflasjonen kan være midlertidig, og dersom lønnsveksten nå så skulle fall øker faren for dette", skriver meglerhuset.

Les mer: Yellen vil gå forsiktig frem

Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets mener dagens amerikanske jobbtall kommer til å prege markedene i ukene som kommer. I likhet med sine kolleger i Handelsbanken, har han øynene særlig på lønnsveksten i mars.

"Blir rapporten betydelig sterkere vil det skape tvil om Yellen fortsatt står på de veldig forsiktige synspunkt hun ga uttrykk for i ukens tale og om haukenes argumenter er styrket", skriver Bruce i morgenrapporten.

Nordea Markets lå nær forventning om 205.000 nye jobber og en ledighet på 4,9 prosent i mars. Lønnsvekstanslaget var i tråd med konsensus.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Derfor falt oljeprisen etter uttalelser fra den saudiske prinsen
 
Saudi-Arabia vil godta produksjonsfrys med Iran

Denne amerikanske 11-åringen har landet en 90 millioners-avtale med matvaregigant  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Her presenterer Elon Musk sin nye elbil
Tesla-sjefen viste frem sin nye volummodell Model 3 for første gang.
22:43
Publisert: