Kampen mellom Skeie og Spetalen handler om hvem som blir nye styremedlemmer og styreleder i riggselskapet og dermed hvem som kontroller styrerommet i selskapet. Bjarne Skeie har ønsket å utsette generalforsamlingen for å få med to ekstra punkter på dagsorden.

Nå tar Skeie første stikk. Prospector Offshore Drilling-styret besluttet torsdag å midlertidig utsette den ekstraordinære generalforsamlingen i fire uker til 9. desember for å tillate at de to tilleggspunktene fra Skeie kommer på dagsorden, heter det i en melding fra selskapet i morges, skriver TDN Finans.

Les mer: - Han truer og mobber

Spetalen har advart
«Styrets beslutning er basert på juridiske råd om hvordan dette skal håndteres ifølge gjeldende rett i Luxembourg, og hvordan en skal sikre at alle aksjonærene har mulighet til å stemme over alle sakene på sakslisten», heter det.

I praksis innebærer «adjournment» at generalforsamlingen formelt åpnes 11. november som planlagt, men at de fremmøtte vil bli informert om at den er midlertidig utsatt. De nye sakspapirene vil sendes ut snarest mulig, og senest 18. november, og generalforsamlingen vil bli gjenopptatt klokken 14:00 9. desember.

Fullmakter gitt til DNB vil fortsatt være gyldige, skriver TDN Finans.

Øystein Stray Spetalen-relaterte selskapers advokater har advart om at styret kan bli holdt ansvarlig dersom generalforsamlingen utsettes, noe de mener vil være en ulovlig handling.

Vil stemme mot
Spetalens advokater mener de to ytterligere punktene til dagsorden fra Skeie utgjør en gyldig grunn til utsettelse, og sier samtidig at de ikke vil motsette seg behandling av disse sakene, men vil stemme mot dem.

Skeie har foreslått at styreleder velges direkte av aksjonærene i generalforsamling, samt at forslaget til valg av Arve Andersson som styremedlem også skal spesifisere at han velges som styreleder.

Kvartalstall
Prospector Offshore Drilling leverte resultater i dag. Selskapet fikk et nettoresultat på -7 millioner dollar i tredje kvartal, mot -5 millioner i samme periode året før.

Selskapet hadde inntekter på 1 millioner dollar i kvartalet (0).

«Selskapet evaluerer en rekke tradisjonelle finansieringsalternativer for å ta levering av de neste riggene, som er ventet å bli levert fra og med starten av 2014», heter det.

Ifølge selskapet gir den seneste tids prisoppgang for tredjepart riggsalg, som er betydelig over Prospectors verftpriser, støtte for at selskapet er godt posisjonert for å få en attraktiv finansiering på plass.

«Ledelsen venter at det er tilstrekkelig med kapital til å møte selskapet arbeidskapitalbehov, inklusive prosjektledelse og administrative kostnader, inntil Prospector 3 er levert i begynnelsen av 2014», heter det

Les også: Spetalen til frontalangrep på Bjarne Skeie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.