Styret i Marine Harvest har godkjent utviklingen av en ny fôrfabrikk i Skottland. Investeringen er anslått til å være omtrent 80 millioner pund, opplyses i en melding fredag.

Byggingen er planlagt startet i 2017, og forventet ferdigstillelse av fôrfabrikken er i løpet av første halvår 2018. Lokalisering er ikke bestemt.

Investeringen vil bli faset inn over årene 2016-2018, med omtrent 95 prosent av investeringsbeløpet i løpet av 2017-2018.

«Investeringen er forventet å gi gode resultater, med en forventet avkastning på totalkapitalen i størrelsesordenen på 15 prosent», heter det.

Forventet kapasitet ved fabrikken er på omtrent 170.000 tonn fôr, med mulighet for ytterligere utvidelser.

Alle eksisterende fôrleverandørkontrakter i Skottland, Irland og Færøyene utløper i løpet av første halvår 2018, fremgår det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Marine Harvest vurderer å starte shippingvirksomhet

Les også på DN.no:

Klimaavtale vil først bli vedtatt lørdag

Regjeringen myker opp i reglene i skipsregisteret

Dårligste Ap-måling på to år

Se DNTV: Sjokolade for klima

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: