Anita Krohn Traaseth overrasket mange med å annonsere at hun gir seg som administrerende direktør i Innovasjon Norge til neste år.

Nyheten vakte også oppsikt fordi 46-åringen ikke ønsket å fortelle hvem som er hennes neste arbeidsgiver – foruten at det var snakk om en jobb som partner i et norsk vekstselskap.

Over én uke senere er arbeidsgiveren fortsatt ikke kjent. Det vil den heller ikke bli før Traaseth faktisk har begynt, ifølge Innovasjon Norge.

Klart på sensommeren

De nysgjerrige må derfor fortsatt smøre seg med tålmodighet.

– Traaseth har seks måneders oppsigelsestid i Innovasjon Norge, gjeldende til 31. mai 2019. Oppstartsdato for Traaseths nye jobb er sensommer 2019, og hun vil offentliggjøre sin nye arbeidsgiver når hun tiltrer rollen, skriver kommunikasjonsrådgiver Kjetil Svorkmo Bergmann i en epost til DN.

– Hva er årsaken til at hun ikke kan offentliggjøre det tidligere?

– Fokus for Traaseth nå er å tilrettelegge for ny strategiperiode, og å levere sitt femte budsjett i Innovasjon Norge som skal vedtas av styret i desember, svarer Bergmann.

Denne måneden begynner arbeidet med å rekruttere Traaseths erstatter.

– I januar starter styret arbeidet med ny strategiperiode for Innovasjon Norge, og Traaseth anbefaler at selskapet konstituerer en midlertidig administrerende direktør som holder i dette arbeidet frem til ny leder er rekruttert. Styret avklarer rekrutteringsprosess av ny leder i sitt møte i desember, fortsetter Bergmann.

«Ikke presset til å gå»

Det har vært et turbulent år for Innovasjon Norge og den administrerende direktøren. I mars fikk hun blant annet refs av daværende styreleder Per Otto Dyb for sin lederstil, i et brev han skrev til Innovasjon Norges valgkomité.

I sommer ble det også kjent at milliardær og Ferd-arving Katharina G. Andresen ble ansatt i en midlertidig stilling som ikke ble utlyst i forkant. Konsulentselskapet Deloitte slo senere fast at ansettelsen ikke var et brudd på regelverket, men at det var «rom for forbedringer» i Innovasjon Norges rutiner.

Traaseth, som har hatt jobben siden 2014, har tidligere sagt at en femårsperiode har vært hennes anbefalte tidshorisont for «en toppleder med store endringsoppgaver». Hun avviser at hun er blitt presset ut av jobben.

– Ingen har bedt meg om å gå, jeg er ikke presset til å gå, jeg valgte et tidspunkt for å signalisere at andre bør ta over roret etter snart fem år. Det er ikke mer mystisk enn det, skrev Traaseth på Facebook da nyheten ble kjent.

Traaseth har ikke besvart DNs gjentatte henvendelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Julefylla har skylda
DNs politiske julekalender | Luke 3: Da George Washington vant juleslaget i Trenton
01:33
Publisert: