En betydelig aksjonærgruppe vil bytte ut samtlige aksjonærvalgte styremedlemmer i Kongsberg Automotive (KA).

Det fremkommer av meldinger mandag.

Onsdag i forrige uke ble det kjent at denne aksjonærgruppen har begjært en ekstraordinær generalforsamling i selskapet for valg av nytt styre innen fire uker.

Aksjonærene er Makuria Investment Management ved Lorenz Manthey, Teleios Capital Partners ved Firas Abi-Nassif og Constructive Capital AS ved Lars Odin Mellemseter.

Makuria er største aksjonær i KA med en andel på 6,12 prosent. Teleios har på sin side 1,62 prosent av aksjene.

I meldingen mandag foreslår nominasjonskomiteen at det nye styrevalget tas på den ordinære generalforsamlingen neste år, men at denne fremskyndes fra mai til mars 2016.

«Det er den viktigste prioriteten for nominasjonskomiteen å sørge for at alle styremedlemmene jobber i samsvar med målet om å maksimere verdiene til alle aksjonærene», heter det.

Styret opplyser i en separat melding mandag at de støtter nominasjonskomiteens forslag og mener det er en i alles interesse at styret fullfører sitt nåværende mandat. De sier dessuten at de er overrasket over forslaget fra aksjonærgruppen.

Les også:
Asia i dag: Vokser raskere enn Kina
Nå kommer bankrobotene
Frykter retur til Bangladesh
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.