Russlands sentralbank kunngjorde fredag planer om å opprette et eget kredittvurderingsbyrå innen utgangen av året.

Målet er tilsynelatende å skape et bedre inntrykk av russisk økonomi enn det de amerikanske byråene gir uttrykk for. Russiske myndigheter raste da ledende byråer som Standard & Poor's og Moody's tidligere i år nedgraderte Russlands kredittverdighet til såkalt søppelstatus.

Russerne mente da at kredittvurderingsbyråene opererte under klare politiske overtoner, og at deres vurderinger nærmest var et bestillingsverk fra de landene som har innført sanksjoner mot Russland, som USA.

– Det russiske markedet trenger et sterkt kredittvurderingsbyrå bygd på profesjonalitet, integritet og evne til å innfri forventningene i økonomien. Byrået skal ha høy anseelse blant russiske og utenlandske investorer, heter det i en kunngjøring fra sentralbanken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ukraina unngikk mislighold av gjeld

Ekspert: – IS vinner på et ustabilt Tyrkia

Nordsjøoljen under 55 dollar fatet