Treningskjeden Sats fikk et resultat før skatt på 265 millioner i første kvartal, mot et resultat før skatt på minus 34 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på minus 182 millioner kroner, ifølge estimater Infront har hentet inn fra fire analytikere for TDN Direkt.

Selskapets inntekter var på 605 millioner kroner i første kvartal, mot ventet 675 millioner kroner. Det er en nedgang på 39 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor, da Sats hadde inntekter på 990 millioner kroner.

Sats hadde en medlemsmasse på 599.000 medlemmer i første kvartal. Det er en nedgang på 14 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Selskapet opplyser i kvartalsrapporten at det har tilstrekkelig med likviditet til å håndtere fortsatt usikkerhet knyttet til nedstenging og restriksjoner fremover. Sats har en likviditetsposisjon på 778 millioner kroner, inkludert kontanter og ubenyttede kredittfasiliteter, fremgår det.

Flertallet av norske sentre stengt

Per 29. april er 110 av Sats' 253 treningssentre i Norden midlertidig stengt. 80 av de norske sentrene er stengt, og 30 av de danske.

Majoriteten av treningskjedens norske treningssentre har vært stengt i seks måneder sammenhengende, opplyses det i rapporten.

Slik oppsummerer Sats-sjef Sondre Gravir resultatet av nedstengingen i Norge det siste halvåret:

– De fleste av våre medlemmer finner ikke alternative måter å trene på. 40 millioner årlige besøk i våre klubber erstattes ikke av andre aktiviteter. Mange ansatte har vært permitterte i en lang periode og inntektene faller.

Inntektene fra medlemskap er nær halvert sammenlignet med første kvartal i fjor, og var på 356 millioner kroner i kvartalet.

Åpner en nye sentre og lanserer digital tjeneste

I kvartalsrapporten fremgår det at Sats skal lansere en ny digital hjemmetreningstjeneste i tredje kvartal i år. Tjenesten får navnet Mentra, og innebærer interaktive treningsprodukter innen hjemmetrening. Det første produktet i lanseringen er et interaktivt speil med touch-funksjon. Speilet skal gi mulighet til å delta på direktesendte treningstimer, veiledet av instruktør.

– Den store trenden i samfunnet rundt helse og velvære, samt viljen til å investere i trening og personlig helse, har aldri vært større. Derfor øker vi investeringene våre, sier Gravir i en melding.

Til tross for et år med store tap og mange stengte sentre, planlegger Sats å åpne flere nye sentre i år. I oktober skal selskapet starte opp Norges største Sats-senter på Ensjø i Oslo.

I tillegg supplerer Sats med et nytt senter på Kolbotn i år, et i Fredrikstad, et på Slemmestad i Askerog et HiYoga-senter på Aker Brygge. Sistnevnte åpnes forhåpentlig i mai.

Sats norgessjef Wenche Evertsen sa til DN tidligere i april at treningskjeden nå er forberedt på at sentrene snart vil kunne åpnes igjen:

– Ja, nå ser vi slutten på det. Forhåpentlig er det ikke lenge til vi er i gang igjen, i hele landet.

Les også: Nå ser treningssenterkjedene toppen av bakken – åpner en rekke nye sentre

Hardt rammet av pandemien

Koronakrisen har rammet Sats hardt. Årets første kvartal har i stor grad vært preget av økt smitte og strenge restriksjoner. Sats har måttet holde mange av sine treningssentre stengt i kvartalet. I Oslo har alle treningssentrene vært nedstengt siden 10. november i fjor.

Treningskjeden har ved flere anledninger tatt til orde for at de ønsker en tettere dialog med myndighetene, og at det finnes en mellomting mellom full nedstenging og åpne sentre.

Gjennom fjoråret hadde Sats et inntektstap på 407 millioner kroner knyttet til nedstengingen.

Sats-aksjen fikk umiddelbart juling da korona brøt ut for fullt i Norge i fjor og treningssentrene ble stengt. Aksjen falt fra 25,13 kroner i begynnelsen av mars til 11,40 kroner i midten av mars, en nedgang på mer enn 50 prosent.

Siden midten av mars i fjor har Sats-aksjen mer enn doblet seg i verdi, og torsdag ble aksjen handlet for i overkant av 23,7 kroner da Oslo Børs stengte. Siden toppen i februar i fjor, på 29,18 kroner, har aksjen falt med nær 20 prosent.

Selskapet ble børsnotert høsten 2019, og har en markedsverdi på om lag fire milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.