– Resultatet gjenspeiler fire måneder stengt med ombygging, renovering, og utvidelse av restaurantene på Tjuvholmen, Briskeby, og Kristiansand for å tilpasse oss fremtiden til markedet og bedre logistikk for gjester og ansatte. Samt oppstart av to nye restauranter Gardermoen og Flesland, og flyttingen av restauranten på Høvikodden til Drammen, forklarer Harald Berger, daglig leder for Bølgen & Moi as, i en epost til DN.

Restaurantkjeden gikk fire millioner kroner i minus, sammenlignet med året før er det en nedgang på syv millioner kroner. Restauranten selskapet drev i Bergen i 12 år måtte i 2015 stenge etter å ha slått seg selv konkurs. Fjorårets resultatfall er ifølge daglig leder et resultat av storsatsingen, en satsing som ser ut til å alt gi resultater.

– Det er et innholdsrikt år som vi nå i 2018 ser resultat av, med over 25 prosent i økning i omsetning hittil i år, sier Berger.

Eget cateringselskap

Bølgen & Moi bærer navnet til sine to grunnleggere; Trond Moi og Toralf Bølgen. I 1995 tok Moi, som da jobbet som kokk, kontakt med vinkelneren Toralf Bølgen, og planen om å åpne en restaurant ble igangsatt. I år skal konseptet utvikles ytterligere med oppstart av eget cateringselskap. I juni 2019 skal Bølgen & Moi slå rot i nord, nærmere bestemt i Bodø. Daglig leder forteller at de merker økt etterspørsel.

Tror på et under i Kvinesdal

– Konkurransen i vår bransje er på samme nivå. Vi har et høyt nivå på våre kolleger, som gir alle gjester gode måltidsopplevelser. Vi fortsetter med mat- og vinkurs utover høsten, og «event» i inn- og utland for våre lojale gjester, med stadig økende etterspørsel, sier Berger.

Tross stenging økte restaurantkjeden inntektene fra 119 millioner kroner i 2016 til 121 millioner kroner i 2017. (Vilkår)

Her blir siste rest av skandalebroen sprengt
00:43
Publisert: