Da Koie Ramen åpnet sine dører i Torggata i Oslo på høsten 2017 var det til en glødende anmeldelse fra DNs Salt & Pepper.

– Nå gjelder det å holde tungen rett i munnen, men at Oslo nettopp fikk sin første ordentlige ramensjappe, føles i hvert fall ikke et sekund for tidlig, het det i anmeldelsen.

Koie er en del av restaurantgruppen The Core, som startet sin drift med restauranten Mission Taco i 2015. Ann Sung-an Lee er administrerende direktør for restaurantgruppen og daglig leder på Koie Ramen.

Nå er det første, fullverdige årsresultatet fra ramenrestauranten klart, og tallene for 2018 er svært god lesning for den snart to år gamle restauranten.

Likevel ønsker ikke den daglige lederen å si noe som helst om tallene, etter gjentatte forespørsler fra DN.

– I 2020 har vi jubileum, og da blir vi et mer interessant selskap å skrive om, skriver Lee i en tekstmelding.

Kraftig vekst

I 2018 dro Koie Ramen inn nesten 12 millioner kroner, og øker dermed omsetningen med over 200 prosent, sammenlignet med det avkappede førsteåret.

Resultat før skatt viser også at restaurantens første fulle år har vært en suksess så langt, og Koie sitter igjen med nesten én million kroner, sammenlignet med 2017 da de var godt i minus.

Koie Ramen er en del av restaurantgruppen The Core
Koie Ramen er en del av restaurantgruppen The Core (Foto: Mikaela Berg)

Mens daglig leder Lee sitter på 50 prosent av eierskapet til ramenrestauranten, eies den andre halvdelen av Timothy Jon Homer. Sistnevnte er i tillegg styremedlem i restauranten Night Pig, som også baserer seg på japanske småretter.

Da DN igjen dro på besøk på Koie tidligere i år, var det ikke lenger kø langt ut i gaten. Innen den tid hadde det nemlig dukket opp to ytterligere ramensjapper i hovedstaden. Én av de var Hrimnir – en nordisk vri på den japanske supperetten.

Ser positivt på konkurransen

Even Ramsvik, kokk, eier og daglig leder ved Hrimnir Ramen, skriver i en epost at driften har gått bra siden oppstart, og at han gleder seg til fortsettelsen.

– Vi er svært glad for at Hrimnirs unike kvalitet og håndverk er blitt så godt tatt imot.

Videre legger han til at han utelukkende ser positivt på konkurransen med Koie og andre lignende steder.

Han sier det inspirerer til videre utvikling.

– Jeg er av den oppfatning at jo flere gode steder med kvalitet er med på skape en kultur i byen vår som er utelukkende positiv. Det fører til at man ikke kan hvile på laurbærene, men fortsette å utvikle gode spisesteder, sier Ramsvik. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.