Årsregnskapet til Maaemo for 2019 viser et rekordsterkt resultat før skatt på snaut én million kroner, en kraftig økning fra drøye 0,1 million kroner i 2018.

Inntektene endte på nesten 25 millioner kroner, bitte litt opp fra 2018.

Kjøkkensjef og daglig leder Esben Holmboe Bang eier 50 prosent av selskapet, mens restaurant-topp Bjørn Tore Furset eier den andre halvparten.

Maaemo, som satser på norske og nordiske råvarer, ble i 2012 den første restauranten i historien til å belønnes med to stjerner fra den prestisjefylte Michelin-guiden på rappen, kun 14 måneder etter åpning.

Til tross for dette var 2015 det første året restauranten hadde positivt driftsresultat. I 2016 kom den siste stjernen, noe som sendte omsetningen til værs: Maaemo økte inntektene med 7,5 millioner kroner.

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang var derimot tydelig på at han ikke har ambisjoner om å bli rik av å drive Maaemo:

– Det er ikke mulig å drive en restaurant i verdensklasse og ha som målsetning at man skal tjene seg rik. Vi ønsker å bruke alle ressurser for å bli en så god restaurant som mulig, og det klarer vi ikke ved å tenke utelukkende på profitt, sa Bang i et intervju med DN i 2017.

2016: Her har Maaemo fått sin tredje Michelin-stjerne
Benjamin Ausland, hovmester på Maaemo, er svært fornøyd med utmerkelsen og de ansatte jubler.
01:39
Publisert:

I 2019 hadde restauranten fortsatt alle sine tre stjerner intakt.

I år har Maaemo flyttet til nye lokaler i Bjørvika og på grunn av en lengre periode med stengte dører, mistet restauranten alle stjernene. Daglig leder Bang og teamet hans må dermed opparbeide seg stjernene på nytt.

– Vi har holdt stengt for lenge i de gamle lokalene til at inspektørene har fått vurdere stedet, men er det ikke derfor vi gjør dette? Vi må tørre å ta en risk for ikke å stagnere. Vi skal nok komme med igjen, det satser vi på, sa Holmboe Bang en uke før Michelin-guiden var klar.

Eierne tok ikke utbytte fra selskapet. Ved utgangen av 2019 hadde Maaemo egenkapital på 2,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.