-Vi er ikke fornøyd med konsernets resultat, men nye tiltak er på plass for å realisere ytterligere synergier mellom medieselskapene både på inntekts- og kostnadssiden. Samlokaliseringen i vårt nye bygg på Hasle er sentral, sier Roger Hansen (55).

Det skuffende resultatet kommer bare en uke etter at Hansen kunngjorde at han slutter som toppsjef i Aller Media etter nærmere 34 år i selskapet.

I en pressemelding skriver Aller Media at kjøpene av Dagbladet, Hyper Interaktiv og Scandinavia Online (SOL) fører til at konsernets omsetning øker kraftig, fra 1.389 millioner kroner til 1.885 millioner kroner.

Resultat før skatt falt dramatisk og endte på minus 75 millioner kroner. Året før ble resultatet til sammenligning et overskudd før skatt på seks millioner kroner.

Regner med Dagbladet

Aller Media har avvikende regnskapsår  som ble avsluttet 30. september 2014, og omsetning fra Dagblad-eier Berner Media inngår med to måneder i 2012/13 og med 12 måneder i 2013/14 .

Aller Media

(mill.kr)

Aller Media har avvikende regnskapsår 1.10.2013 – 30.09.2014.

Omsetning fra Berner Media inngår med to måneder i 2012/13 og med 12 måneder i 2013/14

 

Det kraftig svekkede resultatet skyldes ifølge en melding fra Aller Media betydelige integrasjons- og omstillingskostnader i form av nedbemanning, samt omsetningsnedgang for de trykte mediene.

I tillegg øker konsernets avskrivninger på goodwill, noe som fører til det store negative resultatet før skatt. Avskrivningene økte i siste regnskapsår til 118 millioner kroner, fra 87 millioner kroner året før.

Selskapene i mediekonsernet skal nå samlokaliseres i et nybygg på Hasle.

Papir må kutte

Meldingen fra Hansen er klar: De papirbaserte mediene vil måtte fortsette å redusere kostnadsnivået, parallelt med at Aller Media har kjøpt seg opp i digitale virksomheter som Eniro, slik at Aller Media nå eier hele nettportalen Sol.no.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les i DN Magasinet: Om Se og Hørs vanvittige vekst... og dype fall magasinetPlus

(krever innlogging)

 

Les også:

Vebjørn Selbekk for kontroversiell for TGI Friday's

John G. Bernander (57) blir styreleder i Talent Norge

Minecraft-gründer slo Beyoncé i budrunde   Eser ut dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.