BT varslet ifjor høst at man skal spare 50 millioner kroner, og må nedbemanne 30 årsverk i redaksjonen. Det lyktes man ikke å nå med de frivillige sluttpakkene.

- Etter den frivillige sluttpakkerunden, er det fortsatt et nedbemanningsbehov i redaksjonen i BT. Etter en samlet gjennomgang av organisasjonen er det gjort innplassering av de ansatte. Det er en overtallighet på ti personer foreløpig. De ti har fått tilbud om sluttpakke i dag, det samme tilbudet som var ute i den åpne runden, sier Hjertenes til DN.

De ti har frist til fredag ettermiddag med å svare.

- Dersom vi ikke kommer i mål, starter vi en formell oppsigelsesprosess. Men vi har fortsatt håp om å komme i mål uten oppsigelser, sier Hjertenes.

Det var Medier24 som første meldte om saken onsdag.

Hjertenes sier det er en tung, tung dag i Krinkelkroken.

- Tyngst er det for de som er rammet. Dette er flinke journalister som er glad i jobben sin, og da er det selvfølgelig tungt å få høre dette. Dessverre er det nødvendig for BT å tilpasse seg et inntektsnivå som er langt lavere enn det vi har hatt, sier Hjertenes.

Følg markedet på DN Investor

Les også: VG kaller inn til nytt kuttmøte

170 kan miste jobben i oljeserviceselskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Flere må gå i Sevan Marine

Se DN Tv: Lansering av Samsungs ny mobilflaggskip
Samsung Galaxy S7 lansering
Gjennomgang av de nye flaggskipene til Samsung.
02:48
Publisert: