Tore Andre Godager
Tore Andre Godager
Mediebedriftenes landsforening (MBL) er bransjeorganisasjonen for tradisjonsrike mediehus som Schibsted, Amedia, TV 2 og NRK.

Nå tar MBL initiativ til å starte Media Startup Society, som skal være en møteplass mellom «gamle» og nye medier, som strømmetjenesten Vio, bylineme.com og strossl.com.

- Dette er vanvittig gøy. Du verden for et pågangsmot og optimisme de unge gründerne har. De tenker kommersialisering fra dag en og de ønsker å løfte både sine egne konsepter og norsk mediebransje. De har spennende idéer og ønsker kontakt med oss, sier Tore A. Godager, direktør for global forretningsutvikling i NHST Media Group.

Sammen med fagsjef Geir E. Engen i MBL vil Godager være MBLs representanter i arbeidet med å gjøre Media Startup Society til en interessant arena for både nye og etablerte medieforetak.

Les også: Sier rørleggere kan ta bilder for VG

- Det finnes en rekke nystartede selskaper som utvikler produkter og tjenester som er høyst relevante for etablerte medieforetak.  Gjennom å etablere Media Startup Society skal vi utvikle gode møteplasser der vi sørger for at startups får en sjanse til å presentere seg for mediebransjen, samtidig som vi som bransje får kunnskap om disse selskapene og hva de kan tilby oss, sier Godager.

Brems og gass

Blant mediehusene som torsdag gikk videre med nye kuttplaner, er Allmøter i VG hele dagen og Bergens Tidende halverer avdeling

Også NRK har nylig kunngjort kutt i nyhetsredaksjonen. Samtidig er det en sterkt økende bevissthet i norske mediehus om at det er på høy tid å utvikle seg videre.

Les også: Kakeblogger kastes ut på grunn av margarinblemme

Kan vi sitte hos dere?

- Ett spørsmål som raskt kom opp var om de kunne få sitte hos oss. Det begynner jo å bli en del ledige pulter i mange mediebedrifter, så det burde jo la seg ordne, tenkte jeg, og tok ideen med meg til digitalgruppen i MBL. Der var responsen umiddelbart positiv, sier Godager.

Les også hvordan Vio-gründerne driver selskapet fremover uten lønn.

Veien videre blir månedlige møter i Media Startup Society-nettverket med samlinger både i Oslo, Bergen og Trondheim i løpet av året.

Pitchekonkurranse

Til våren blir det en samling med pitchekonkurranse for gründere i Oslo.

- Her vil vi invitere MBLs medlemsbedrifter til å komme og vurdere ideene, sier han.

- Vi regner også med å presentere Media Start Up Society på Mediedagene i Bergen i mai, og avholde en innovasjonskonferanse i samarbeid med MBL til høsten, sier han.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les også:

Vender ryggen til plateselskapene dnPlus

Finansministeren vurderer hurtigutvalg om Uber og Airbnb  

Telefonkiosken gjenoppstår  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.