Guardian Media Group, som utgir de engelske avisene Guardian og Observer, forbereder seg på å kutte hele 250 ansatte.

Av disse skal 100 tas innen redaksjonell virksomhet, der det i dag er 725 ansatte, men som ifølge Press Gazette teller nesten 1000 dersom man inkluderer alle frilansere og midlertidig ansatte i den redaksjonelle staben.

Resten av kuttene vil komme på kommersiell side og i støttefunksjoner.

Les også: Fra NRK til Vårt Land

Driftsunderskuddet i Guardian Media Group beløper seg til 58,6 millioner pund i regnskapsåret som avsluttes i mars.

Det tilsvarer hele 700 millioner kroner med dagens valutakurs.

Begrunnelsen for kuttene er ønsket om å få slutt på de store underskuddene i løpet av de kommende tre årene.

Sjefredaktør Katharine Viner skriver i en epost til de ansatte at det er det omskiftelige medielandskapet som nå har ledet til et akutt behov for radikale tiltak.

Ekspansivt

Guardian har vokst fra å være en radikal regionavis i Manchester til å bli en global merkevare for nyheter med en rekke store avsløringer på merittlisten.

I september 2015 ble Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde valgt inn i styret for stiftelsen The Scott Trust, som eier og finansierer Guardian.

Stiftelsen forvalter, i tillegg til eierskapet i The Guardian, verdier for vel en milliard pund og har til formål å sikre og bevare The Guardians finansielle posisjon og redaksjonelle uavhengighet - i uendelighet.

 

Les også: Morten Krogvold i retten etter regnskapsrot

Se video:

Slik blir nye Deichmanske i Bjørvika
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.