Arild Grande, Aps mediepolitiske talsmann, blåser av kritikken fra Michael Tetzschner (H). Tetzschner, som er første nestleder i Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité, mener Ap ønsker å detaljregulere mediebransjen. Årsaken er at Ap krever moderasjon i bytte for å gi digitale nyhetsmedier momsfritak.

- Ønsket om å ville regulere lønninger og utbytte er et klart uttrykk for en planøkonomisk tankegang, sier Tetzschner.

Les hele saken her: - Klart uttrykk for en planøkonomisk tankegang

Sist ute

- Jeg tror dette må være et tegn på at de begynner å bli veldig stresset i Høyre, for nå er de sist ute med å komme med en løsning for mediebransjen, sier Grande.

- Regjeringen har lenge lovet at det skulle komme en løsning, sist ved finansministeren i Stortingets spørrretime like før sommeren. Da sa hun at det ville komme i budsjettet for 2015. Så jeg håper de bruker like mye krefter på å finne en løsning for mediebransjen som de nå bruker på å karakterisere våre forslag, sier Grande.

Det Tetzschner reagerer på, er Grandes uttalelse om at Ap «forventer moderasjon både i lønninger og utbytte til eierne i tiden fremover. Dette er snakk om fellesskapets ressurser. Vil mediebransjen at fellesskapet stiller opp, må den svare med moderasjon».

Les hele saken her: Tilbyr gulrot, krever måtehold dnPlus

Avviser detaljregulering

- Tetzschner mener dere vil detaljregulere mediebransjen?

- Overhodet ikke. Det vi leter etter er en måte å sikre at en eventuell økning i støtten til norske medier går direkte til å styrke redaksjonene. Vi har ikke foreslått noe tak på lønninger eller begrensning i utbytte, men vil diskutere om et økt krav til egenprodusert innhold kan være et egnet tiltak for å sikre at momsfritaket bidrar til å styrke redaksjonene, sier Grande.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les videre:

  – Jeg trenger jo åpenbart veiledning

Satser 50 millioner dollar på Buzzfeed (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.