Dette bekrefter Silicon Valley-fondet idag.

- Buzzfeed er et medieselskap på samme måte som Tesla er et bilselskap, Uber er et taxiselskap og Netflix er et videostrømmingsselskap, skriver Andreessen Horowitz-direktør Chris Dixon i et blogginnlegg postet idag.

Buzzfeed har fått stor oppmerksomhet for måten de tiltrekker seg lesere på. Saker, titler og og innhold vinkles for å bli delt i sosiale medier.

Siden har i gjennomsnitt mer enn 150 millioner lesere hver måned.

Les også:Klonet Buzzfeed - fikk klikkrekord

- Jeg tror fremtiden til Buzzfeed og til medieindustrien generelt bare vil bli lysere når antallet personer med internett-tilkoblet smarttelefoner vokser, og internett styrker sin plass som det fremste kommunikasjonsmediet i vår tid, skriver Dixon videre.

Nylig fikk Buzzfeeds politiske redaktør sparken etter at det ble funnet plagiat i 41 av 500 saker han skrev. Dette skjedde samtidig som nettstedet er inne i en prosess om ansette flere anerkjente journalister, for å bli en mer seriøs nyhetsaktør enn tidligere.

Les også:41 av 500 saker var plagiat

Spådde nyhetsfremtiden

Gründeren Marc Andreessen, som sammen med Ben Horowitz grunnla Andreessen Horowitz, skrev i en kronikk tidligere i år at han trodde journalistikken vil vokse voldsomt de neste årene.

- Jeg er mer optimistisk om fremtiden til nyhetsmediene de neste 20 år enn nærmest alle jeg kjenner. Dere kommer til å se de vokse fra 10 til 100 ganger fra hva der man er i dag. Dette er mitt utgangspunkt før enhver diskusjon om fremtiden til journalistikken, skriver Andreessen, som er mest kjent for å være en av personene bak Netscape og Mosaic - tidenes første virkelig populære nettleser.

I bloggen nevnte Andreessen spesifikt Buzzfeed som et av foregangsselskapene.

- Jonah Peretti bygget Buzzfeed med listeartikler. Han utnytter det til å gjøre glimrende dybdejournalistikk, skriver Andreessen.

Les også: Digital nedtur i New York Times(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.