I dag signerte TV 2, Norges Skiforbund og Snowboardforbundet en avtale om å arrangere X Games Oslo tilpasset norske forhold i februar 2016.

Det er første gang et tv-selskap er arrangør for en sportsbegivenhet i Norge, heter det i en pressemelding om avtalen.

«Derfor har det vært behov for en felles forståelse og enighet om hvordan norsk idrettstradisjon skal tilpasses et annerledes konsept,» skriver partene.

Yngre målgrupper

- TV 2s motivasjon er å nå yngre målgrupper gjennom både tradisjonell tv og nye medier. ESPN og X Games har vært usedvanlig dyktige til å utvikle nye metoder for å engasjere de unge. Vi er svært fornøyde med at vi nå har landet på en avtale med forbundene som gir dem en god mulighet til å påvirke de sportslige vilkårene. Da er utgangspunktet det beste for å lage fantastiske tv-sendinger, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Les også: Jay Z: Strømmetjenesten min har 770.000 kunder

Tidligere har Norges Idrettsforbund (NIF) truet med å stenge medlemmer ute fra arrangementet dersom ikke TV 2 jenket seg etter NIFs krav.

TV 2 avviste dette kontant, og nektet å gi fra seg kontrollen over arrangementet.

Kommunale penger

Oslo kommune skal ta stilling til om den skal bevilge penger til arrangementet denne uken. Byrådet foreslår å bevilge 42 millioner kroner til X Games.

Den ferske avtalen gir Skiforbundet og Snowboardforbundet innflytelse i alle sportslige avgjørelser, fremgår det av pressemeldingen fra TV 2.

Inntak til konkurransen skal i størst mulig grad foregå via internasjonale anerkjente rankinger, og det skal gjennomføres en egen norsk kvalifisering.

Det vil være en sportsgruppe hvor de sportslige beslutningene tas og en rådgivende utøvergruppe.

Det blir også mulig for idrettslag å tjene penger til klubbkassen gjennom dugnadsarbeid.

- Det er helt rått at verdens største årlige actionsportkonkurranse nå kan komme til Oslo. X Games har vært den viktigste årlige konkurransen for norske snowboardere siden Daniel Franck vant i 1997, så det er klart vi ønsker å samarbeide med TV 2 for å bidra med vår kompetanse og for å lære. Det har også vært viktig for oss at konkurransen skal være en del av vår internasjonale ranking og at norske talenter kan få en sjanse til å kvalifisere seg til konkurransen. Avtalen med TV 2 sikrer dette og mye mer, sier fungerende president i Snowboardforbundet, Ola Keul.

Flere forbehold

President Erik Røste i Norges Skiforbund hevder forbundet har vært positiv til X Games i Oslo hele tiden, men ønsket å få være med og bidra med kompetanse og frivillighet.

- Det har vært viktig for oss at arrangementet er tilpasset norske forhold, og med denne avtalen er vi også sikret at kompetansen blir værende i Norge. Derfor er vi nå glade for at vi er enige med TV 2 om en avtale, og vi ser virkelig frem til å jobbe videre med X Games, sier Erik Røste.

Dersom det blir flertall for byrådets forslag i bystyret den 29. april, og ESPN og TV 2 blir enige om den endelige hovedavtalen, blir det altså X Games i Oslo den 24. til 28. februar neste år.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Slik feirer Google Apple Watch  

Bloggaktører i klinsj

Deler opp VG-redaksjonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.