Det er the Guardian som melder om at den tidligere Financial Times-journalisten og Gawker-grunnleggeren Nick Denton er konkurs.

Den direkte foranledningen er erstatningsbeløpet på 140 millioner dollar som fribryteren Hulk Hogan tidligere i år ble tilkjent fra Gawker Media og Denton personlig.

LES OGSÅ: Avisdriften gikk fra minus 31 til pluss 6 millioner kroner

Hogans søksmål mot Gawker, Denton og journalisten som skrev saken, har hatt økonomisk støtte fra Paypal-milliardær Peter Thiel.

Hogans søksmål dreier seg om en sexvideo med Hogan og en venns kone, som Gawker publiserte tross Hogans forsøk på å hindre det.

Gawker-sjef Nick Denton (t.v.) har begjært seg selv konkurs etter å ha tapt et søksmål fra Hulk Hogan finansiert av Peter Thiel (t.h.). Faksimile: Gawker.com
Gawker-sjef Nick Denton (t.v.) har begjært seg selv konkurs etter å ha tapt et søksmål fra Hulk Hogan finansiert av Peter Thiel (t.h.). Faksimile: Gawker.com
Men Thiels kamp mot Dentons mediekonsern startet da investoren ble outet som homofil av Gawkers underbruk Valleywag i 2007.

Thiel har opplyst at han også støtter andre søksmål mot Gawker.

Selv om dommen mot Gawker fra Florida er anket, krever statens lover at bøter betales umiddelbart.

LES OGSÅ: Starter nytt bloggnettverk

Dentons konkursbegjæring kommer etter at Gawker Media begjærte seg konkurs i juni.

I en melding til de ansatte mandag skrev Denton, ifølge the Guardian, at han synes det er ubehagelig - «disturbing» - å leve i en verden der en milliardær kan mobbe - «bully» - journalister fordi han ikke liker det de skriver.

Les også:

I denne kommunen har et forsvinnende lite antall høyere utdanning  

Foreldre vil gps-spore egne barn dnPlus  (DN+)

Mener «boligpakken» har feilet  

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.