- Vi har vært på jakt etter ny bolig i to år, så er det utrolig kjedelig å bli frarøvet denne sjansen fordi megler gjør en slik brøler, sier jurist Marthe Askvig, etter tapet av villaen på Oslos vestkant.

Det er Dagens Næringslivs lørdagsutgave som forteller historien.

Selger kunne fått halvmillionen mer
Marthe Askvig og ektemannen og skipsmegler Erik Askvig var villig til å betale opptil ni millioner for den 1,1 mål store tomten og villaen. Men etter at DNB-megleren på Vinderen-kontoret, Petter M. Schøyen, solgte til en interessent med et lavere og mer usikkert bud, falt boligdrømmen i grus.

Ekteparet klager nå megleren inn til Reklamasjonsnemnda for Eiendomsmeglingstjenester.

– Den største taperen her er jo selger, sier Marthe Askvig til DN.

Megler Petter M. Schøyen i DNB Eiendom ønsker ikke å kommentere kritikken fra budgiverne, men viser til fagsjef Norleiv Pedersen.

– Det er veldig beklagelig for å si det rett ut. Megler var ikke klar over budet, og eiendommen ble solgt uten at selger ble konfrontert med det, sier Pedersen.

Ringte og ringte
Ekteparet Askvig la etter direkte avtale på telefon med megleren inn et bud på 8,6 millioner kroner via epost, som svar på et bud på 8,4.

Da de ikke hører noe mer, blir Erik Askvig utålmodig, og ringer opptil åtte ganger uten å oppnå kontakt.

Først tre kvarter etter at budfristen var forbi, skriver megler i en epost til Erik Askvig: «Selger aksepterte beklageligvis før vi ble oppmerksom på deres bud.»

– Meglers opptreden er hårreisende. Man stiller seg spørsmålet om det er noe galt med viljen og ikke bare evnen, sier hun til Dagens Næringsliv.

Les hele saken i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

E-avisen kan du kjøpe her fra klokken 22.

Les også på DN.no:

- Finanskrisetilstander i leiemarkedet

Forventer boligprisvekst over hele landet

- Prisforventningen hos boligeiere er for høy nå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.